tenta

Липа / Tilia argentea

  • 5.00лв


  • 10 или повече 2.00лв
  • 50 или повече 1.50лв
  • Производители www.Krasi-flora.com
  • Код на продукта:Tilia argentea
  • Наличност:5

Възможни варианти

   Наименование / Семейство:  Tilia argentea / Слезови (Malvaceae)

    Светлина:  Може да се развива успешно в разнообразни условия на осветление. Въпреки това предпочита пълно слънце до лека полу-сянка.

    Почва: Предпочита добре дренирана и плодородна почва с нейтрално до леко кисело pH. Добре е да се избягва прекомерната влага, особено в тежките и глинести почви.  

    Температура:  Може да се адаптира към различни температури, но предпочита топлите и умерени климатични условия.

    Поливане: Обикновено изисква умерено до редовно поливане, особено през периодите на по-голяма сухота. Важно е да се избегне прекомерната влага, която може да доведе до гниене на корените.

     Листа: Листата са сърцевидни до окръжни, със заострени краища. Те могат да бъдат зелени или със сребристо отблясък, което придава на растението характерния му вид.

     Цъфтеж: Има обилен и ароматен, с малки цветове, събрани в плътни класове.

     Посещаемост от пчели и други насекоми: Липата е известен, като медово растение, което привлича големи количества пчели и други полезни насекоми по време на цъфтежа си.

     Торене: През вегетативния период може да се приложи умерено количество уиверсална торно, за да се подпомогне растежът и цъфтежът на растението.

     Височина на растението: Може да достигне значителна височина от 20 до 30 метра при подходящи условия на развитие.

     Височина на растението в разсадника: Около 30-40см.и около 1метър. 

     Съвети на градинаря:  Липата се използвана от градинарите заради своите декоративни качества, включително красивите цветове и листва. Освен това, тя е популярна сред пчеларите заради високите си медоносни качества. В някои случаи, може да бъде използвана и за лечебни цели, като например за приготвяне на чай, като се събират и изсошават цветовете. 


Neat Countdown

Форзиция / Forsythia intermedia

2.50лв 3.50лв Discount -29%
Поляна