tenta

Бръшлян (пъстролистен) / Hedera helix Glacier

  • 2.50лв


  • 10 или повече 2.30лв
  • Код на продукта:Hedera helix Glacier
  • Наличност:25

   Наименование / Семейство:  Пъстролистен бръшлян (Hedera helix Glacier) / Бръшлянови (Araliaceae)

    Светлина:  Предпочита умерено слънце до лека полусянка. При директно слтнчево греене може да се развива добре в определени части от деня. За предпочитане е това да са сутрин или привечер, когато слънцето не е толкова жарко (изгарящо). Ако листата започнат да пожълтеят или да изгарят, това може да бъде индикация, че мястото получава прекалено много слънце, и може би трябва да се премести или изкуствено да засенчите. 

    Почва: Може да расте в различни почвени условия но изисква добре дренирана, влажна почва.  

    Температура:  Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При продължителни температури от -30°C се наблюдават поражения.

    Поливане: Поддържайте умерена влажност в почвата. Поливайте, когато горният слой на почвата изсъхне, избягвайки прекомерната влага, която може да доведе до коренова гнилост.

     Листа: Листата са трилистни с гладка и блестяща форма с ръбести краища. Разположени са един след друг в посока на дължината на стъблото. Цветовете са зелени, а петната върху тях са кремаво-бели. Кремаво-белите петна са неравномерно разпределени върху повърхността на листата, придавайки им характерен и декоративен външен вид.

     Цъфтеж: Цветовете на са незначителни и рядко се появяват. Визуалният интерес е фокусиран върху декоративните листа.

     Посещаемост от пчели и други насекоми: Поради ограничения цъфтеж, бръшляна обикновено не е силно посещаван от пчели и други насекоми.

     Торене: Подхранването с умерени количества универсален тор за зелени растения през пролетта може да помогне за поддържане на здрав растеж.

     Височина на растението: Обикновено достига височина от 1 до 2 метра, но може да се оформя и реже, за да се постигне желаната форма и размер.

     Височина на растението в разсадника: Около 30-40см.

     Съвети на градинаря:  Пъстролистния бръшлян е чудесен за покриване на вертикални и хоризонтални повърхности, като стени, огради, стълбове или пагоди. Той създава естествен и зелен покрив, който може да подобри визията на сгради и други структури.


Neat Countdown

Форзиция / Forsythia intermedia

2.50лв 3.50лв Discount -29%
Поляна