tenta

Форзиция / Forsythia intermedia

  • 3.50лв


  • 10 или повече 2.30лв
  • 50 или повече 2.00лв
  • Производители www.Krasi-flora.com
  • Код на продукта:Forsythia intermedia
  • Наличност:25

   Наименование / Семейство:  Forsythia intermedia / Маслинови (Oleaceae)

    Светлина:  Предпочита слънчеви места за развитие, но може да търпи лека полусянка.

    Почва: Може да расте в различни типове почви, включително леки и тежки почви. За предпочитане да бъде добре дренирана и отцедлива. 

    Температура:  Устойчиво на умерени и хладни климатични условия. Оптималният температурен обхват за неговото развитие е от 15°C до 25°C., с което се развива най-добре при температури около тези стойности. През зимата може да устои на по-ниски температури.

    Поливане: Растението е устойчиво на краткотрайна засушаване на почвата, но се нуждае от умерено поливане.

     Листа: Листата са срещуположно разположени с тясно яйцевидна форма, дълги около 10см. По периферията от към върха за назъбени, а в основата гладки. През есента приемат живописен, ярко жълт цвят.

     Цъфтеж: Цъфти разно през пролетта (март-април) преди да се разлисти. Продължителността на цъфтеж е около месец, а цветовете са жълти събрани в снопче 2-3 на брой.

     Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете му привличат пчели и други опрашители през пролетта, когато растението цъфти. Пчелите събират нектар и полини от цветовете, което ги прави полезни, като източник на храна за тях, както и опрашване на други растения в близост. Въпреки това няма подробна информация за стопанска стойност при пчеларите.

     Торене: Универсални торове за цветя, които се прилагат в началото на вегетационния период.

     Височина на растението: В зависимост условията на отглеждане, растението може достига височина от 1,5 до 3 метра.

     Височина на растението в разсадника: Около 20-30см.

     Съвети на градинаря:  Растението е подходящо за оформяне на отделни фигури. Подлежи на силна резитба през пролетта и летните месеци.


Поляна