tenta

Грапаволистна Калина / Viburnum rhytidophyllum

  • 10.00лв

  • Производители www.Krasi-flora.com
  • Код на продукта:Viburnum rhytidophyllum
  • Наличност:Няма в наличност

   Наименование / Семейство:  Грапаволистна Калина, Набръчканолистна Калина (Viburnum rhytidophyllum) / Луличкови или наричани още Бъзови (Caprifoliaceae)

    Светлина:  Предпочита пълно слънце до полу-сянка (шарена сянка). В добри условия за растеж може да търпи лека сянка.

    Почва: Растението е доста адаптивно и може да расте в различни почвени типове. Предпочита добре дренирана, влажна почва, но е устойчиво и към по-сухи условия. 

    Температура:  Растението е зимоустойчив вид, който при температура от -20°С няма поражения върху него. Въпреки това е желателно да е защитен от въздушни течения.

    Поливане: Обича редовно поливане, особено по време на сухи периоди.

     Листа: Листата са големи, кожести, широколанцетни. Отгоре е тъмнозелени и набръчкани, а отдолу са бледозелени с изпъкнали жили и силно окосмени. Дължината на листа е около 18-20см.

     Цъфтеж: Цъфти през май-юни с кремавобели цветчета събрани в съцветие.

     Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други насекоми. Няма подробна информация дали има стопанско значение за пчеларите.  

     Торене: Редовно торене през периода на активен растеж (пролетта и лятото) може да бъде полезно. Използвайте подходящ тор за цъфтящи храсти.

     Височина на растението: Може да достигне височина от 2 до 5 метра, в зависимост от условията за растеж и грижите, кото полагате.

     Височина на растението в разсадника:  100см. 

     Съвети на градинаря:  Viburnum rhytidophyllum е зимзелен храст, който запазва своите листа през цялата година. Това го прави отличен елемент за структурен интерес и красота през зимата.


Поляна