tenta

Златна спирея / Spiraea japonica "Golden Princess"

   Наименование / Семейство:  Златна спирея (Spiraea japonica "Golden Princess") / Розоцветни (Rosaceae).     Светлина:  Предпочита слънчеви до полуслънчеви места. Тя успешно расте на директна слънчева светлина.     Почва: Може да се адаптира към различни типове почви. Въпреки това предпочита добре дренирана почва и богата на хранителни вещества.      Температура:  Устойчив на разнообразни климатични условия, включително и ниски отрицателни температури.     Поливане: Умерено до редовно поливане. Растението е устойчиво на краткотрайна засушаваща почва, но предпочита влажна среда.      Листа: Листата са златисто-жълти през пролетта и лятото, като придават на растението характерния цветен акцент.      Цъфтеж: Обилният цъфтеж с розови цветове обикновено се появява през летните месеци, като растението може да продължи да цъфти през голяма част от лятото. Цветовете са са събрани в метлица с големина около 20см.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други насекоми но не е известен като медоносно растение.      Торене: Универсални торове за цветя, които се прилагат в началото на вегетационния период.      Височина на растението: Обикновено достига от 60 до 90 см височ..

2.50лв

Китайски мехурник / Koelreuteria paniculata

   Наименование / Семейство:  Китайски мехурник, Златен дъжд (Koelreuteria paniculata) / Сапиндусови (Sapindaceae)     Светлина:  Растението предпочита слънчеви или полуслънчеви места. Добре се развива на директна слънчева светлина.     Почва: Устойчив е към различни видове почви но предпочита да е добродренирана или отцедлива.      Температура:  Устойчиво към разнообразни климатични условия и температури.     Поливане: Умерено поливане през горещите летните месеци, особено докато растенията са още малки.      Листа: Листата са сложни текоперести съставени от 9-15 листчета, които са разположени последователно. Листчетата са дълги с яйцевидна форма неправилно назъбени. През есента листата се обагрят в различни нюанси на жълтото.       Цъфтеж: Цветовете са жълти във връхни, рязко разклонени петлици с дължина около 40-50см. Цъфтежа е през юни-юли но може да достигне и до август.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Растението е силно медоносно, което отделя голямо количество нектар и прашец.       Торене: Редовно торене по време на периода на активен растеж може да бъде полезно. Използването на универсален тор с добро съдържание на органични вещества е обикновено подходящо.      ..

5.00лв

Лавандула / Lavandula officinalis

   Наименование / Семейство:  Лавандула (Lavandula officinalis или Lavandula angustifolia) / Устноцветни (Lamiaceae)    Светлина:  Лавандулата предпочита директно слънце и се развива най-добре при добре осветени места.     Почва: Почвата трябва да бъде добре дренирана, позволявайки излишната вода да се оттича, за да се избегне задушаване на корените на растението. Ако сте в регион (а и да не сте) с по тежки по механичен състав почив редовно окопавайте около него. По този начин спомагате за подобряване на отцедливоста на почвата и предотвратяване на корените да изгният.      Температура:  Лавандулата е устойчива на топло време и предпочита сухи, топли климатични условия.     Поливане:  Растението се нуждае от умерено поливане и не трае добре в преовлажнена почва.      Листа: Листата са сиво-зелени, ланцетни и обсипани с дребни власинки, които придават характерния им сивкав оттенък.      Цъфтеж: Лавандулата произвежда красиви класове от ароматни цветове в нюанси от лилаво и синьо. Цъфти през летните месеци.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Лавандулата е известна с медоносните си свойства. Цветовете й съдържат нектар, който привлича пчели и други опрашители. Медът, произведен от лавандулата, е популярен със своя характерен вкус и аромат.    &n..

2.50лв

Липа / Tilia argentea

   Наименование / Семейство:  Tilia argentea / Слезови (Malvaceae)     Светлина:  Може да се развива успешно в разнообразни условия на осветление. Въпреки това предпочита пълно слънце до лека полу-сянка.     Почва: Предпочита добре дренирана и плодородна почва с нейтрално до леко кисело pH. Добре е да се избягва прекомерната влага, особено в тежките и глинести почви.       Температура:  Може да се адаптира към различни температури, но предпочита топлите и умерени климатични условия.     Поливане: Обикновено изисква умерено до редовно поливане, особено през периодите на по-голяма сухота. Важно е да се избегне прекомерната влага, която може да доведе до гниене на корените.      Листа: Листата са сърцевидни до окръжни, със заострени краища. Те могат да бъдат зелени или със сребристо отблясък, което придава на растението характерния му вид.      Цъфтеж: Има обилен и ароматен, с малки цветове, събрани в плътни класове.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Липата е известен, като медово растение, което привлича големи количества пчели и други полезни насекоми по време на цъфтежа си.      Торене: През вегетативния период може да се приложи умерено количество уиверсална торно, за да се подпомогне растежът и цъфтежът..

5.00лв

Потентила (Бял) / Potentilla fruticosa

   Наименование / Семейство:   Потентила (Potentilla fruticosa) / Розоцветни (Rosaceae).     Светлина:  За да постигне оптимален растеж и обилно цъфтеж, растението може да се отглежда успешно на открито, където е изложено на пряка слънчева светлина през по-голямата част от деня. Добре реагира и на полусенчести (шарена сянка) места.      Почва: Адаптивен към различни типове почви, но предпочита добре дренирани, влажни почви.      Температура:  Устойчив на различни климатични условия и може да се отглежда в цялата страна.     Поливане: Растението изисква умерено поливане. Поддържайте почвата влажна, но избягвайте прекомерната влага, което може да доведе до гниене на корените.      Листа: Листата са дребни перести с 5-7 листчета окосмени от двете страни със сиво-зелено оцветяване.       Цъфтеж: Цъфти от месец май до август с бели цветове с големина около 3см.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Привличат пчели и други насекоми но няма стопанска стойност за пчеларите.      Торене: Пролетта е подходящ период за торене с балансирана универсална торена смес. Редовното торене стимулира здрав растеж и обилно цъфтеж.      Височина на растението: Обикновено достига височина от 0.6 до 1...

2.50лв

Рудбекия / Rudbeckia bicolor

   Наименование / Семейство:  Рудбекия, Хибридната Рудбекия, (Rudbeckia bicolor) / Сложноцветни (Asteraceae)     Светлина:  Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка).     Почва: Той е достатъчно адаптивен към различни типове почви, включително песъчливи, глинисти и смесени.     Температура:  Растението е студоустойчиво .     Поливане: Регулярното поливане е важно по време на сухи периоди, но растението е обикновено устойчиво на сухота.      Листа: Листата са прости и последователно разположени. Стеблото, како и листата са силно овласени      Цъфтеж: Рудбекията има красиви цветове, които го характеризират. Периода на цъфтеж е от юни до септември, а в някой случай до месец октомври.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели, пеперуди и други насекоми, които играят важна роля в опрашването и биоразнообразието.      Торене: Редовното торене по време на периода на активен растеж (пролет и лято) с универсален течен тор може да помогне за поддържане на здравословен растеж и цъфтеж.      Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 1 метър по време на цъфтеж.      Височина на растението в разсадника: В..

2.00лв

Спирея "Антъни" / Spiraea japonica "Anthony Waterer"

   Наименование / Семейство:  Spiraea japonica "Anthony Waterer" / Розоцветни (Rosaceae).     Светлина:  Добре се развива на открити пространства, като предпочита слънчеви до полуслънчеви места.     Почва: Може да се адаптира към различни типове почви. Въпреки това предпочита добре дренирана почва и богата на хранителни вещества.       Температура:  Устойчив на разнообразни климатични условия, включително и ниски отрицателни температури.     Поливане: Умерено до редовно поливане. Растението е устойчиво на краткотрайна засушаваща почва, но предпочита влажна среда.      Листа: Листата по време на развитието си имат кафяво-червеникаво оцветяване, а по-късно стават зелени. През есента листата могат да придобият пъстър или червен оттенък.      Цъфтеж: Обилният цъфтеж с розово-лилави цветове обикновено се появява през летните месеци, като растението може да продължи да цъфти през голяма част от лятото. Цветовете са са събрани в метлица с големина около 20см.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други насекоми но не е известен като медоносно растение.      Торене: Универсални торове за цветя, които се прилагат в началото на вегетационния период.      Височина н..

2.50лв

Спирея Дъглас / Spiraea douglasii

   Наименование / Семейство:  Спирея Дъглас (Spiraea douglasii) / Розоцветни (Rosaceae).     Светлина:  Добре се развива на открити пространства, като предпочита слънчеви до полуслънчеви места.     Почва: Може да се адаптира към различни типове почви. Въпреки това предпочита добре дренирана почва и богата на хранителни вещества.       Температура:  Устойчив на разнообразни климатични условия, включително и ниски отрицателни температури.     Поливане: Умерено поливане. Растението може да търпи краткотрайни засушаваниа на почвата.      Листа: Листата са тяснояйцевидни, удължени и дълги около 5-10см. Към върха са неправилно заострени, а по горната част на листа са голи в редки случай окосмени, а от долу бяло окосмени.      Цъфтеж: Цъфти през юни – юли, а в редки случай може да го видите и през август. Съцветието е розово на цвят с пирамидална форма достигащо на 10-20см. височина.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други насекоми но не е известен като медоносно растение.      Торене: Универсални торове за цветя, които се прилагат в началото на вегетационния период.      Височина на растението: Обикновено достига от 1 до 2 метра, в зависимост от условията н..

3.50лв

Спирея Криспа / Spiraea japonica - Crispa

   Наименование / Семейство:   Spiraea japonica "Crispa" / Рооцветни (Rosaceae)     Светлина:  Добре расте в места с обилна слънчева светлина, където може да развие своя плътен и компактен растеж.     Почва: Може да се адаптира към различни типове почви. Въпреки това предпочита добре дренирана почва и богата на хранителни вещества.       Температура:  Устойчив на разнообразни климатични условия, включително и ниски отрицателни температури.     Поливане: Умерено до редовно поливане е необходимо по време на активния период на растеж. Важно е да се избягва прекомерното поливане, което може да доведе до гниене на корените.      Листа: Листата на са малки, овални и леко назъбени по ръбовете, което придава на растението допълнителен декоративен ефект.      Цъфтеж: Този вид произвежда гъсто разположени цветове в периода от късна пролет до ранното лято. Цветовете са обикновено розо-бели и са много атрактивни за пчели и други полинатори.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други насекоми но не е известен като медоносно растение..      Торене: Редовно подхранване с балансирана течна или гранулирана тор може да помогне за постигане на здрав и буйен растеж.      Ви..

2.50лв

Чашковидна звъника / Hypericum calycinum

   Наименование / Семейство:  Чашковидна звъника (Hypericum calycinum)/ Звъникови (Clusiaceae)     Светлина:  Предпочита слънчеви до полуслънчеви места, но може да расте и на места с лека сянка.     Почва: Адаптира се към различни почвени типове, предпочитайки добре дренирани, влажни почви.     Температура:  Устойчив на умерените и топли климатични условия, с кето може да се отглежда в цялата страна.     Поливане: Умерено поливане през летните месеци.      Листа: Листата са прости с яйцевидна форма и срещуположно разположени.      Цъфтеж: Цветовете са едри (около 5см. в диаметър) с 5 венчелистчета и множество тичинки. Цъфти от юни до септември с златисто-жълти цветове които придават на растението атрактивен външен вид.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други насекоми, като го правят полезен елемент за поддържане на биоразнообразието в градината.      Торене: Леко торене през периода на активен растеж през пролетта.      Височина на растението: Обикновено достига височина от 30-40см.      Височина на растението в разсадника: Около 20см.      Съвети на градинаря:  Често използван като декоративн..

2.50лв

Юка / Yucca filamentosa

   Наименование / Семейство:  Yucca filamentosa   / Агавови (Agaveceae)     Светлина:  Предпочита пълно слънце до лека полу-сянка. Издръжливо растение, което може да расте успешно в различни условия на осветление.     Почва: Предпочита добре дренирана и отцедлива почва с ниско съдържание на влага.      Температура:  Предпочита топли климатични условия, но може да се адаптира и към по-студени области, докато е достатъчно защитено през зимата. В нашата страна може да се отглежда на всякъде. .     Поливане: Изисква минимално поливане, устойчив на сухота и предпочита по-сухи условия за отглеждане.      Листа: Дълги и ланцетни, със зелени или сивозелени нишки по цялата им дължина. Те са със заострени краища и имат фибрилна структура.      Цъфтеж: Цъфти през лятото, произвеждайки стъбла с бели или кремави цветове наподобяващи звънчета, които са изключително атрактивни.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Популярно растение сред пчели и други опрашители но не ни е зивестно дали има стопанска стойност.       Торене: При нужда, може да се подхранва с умерено количество универсална тор през вегетативния период.      Височина на растението: Може да достигне височина от ок..

3.00лв

Показани 1 от 11 | 11 (1 Страници)