tenta

Будлея (пеперуденият храст) / Buddleja Davidii "Pink Delight"

   Наименование / Семейство: Будлея, Пеперуденият храст,  Летният люляк (Buddleja davidii "Pink Delight") / Живеничеви (Scrophulariaceae).     Светлина:  Изисква слънчеви места за оптимално цъфтеже. Може да търпи лека полусянка, но по-добре се развива при добро осветление.     Почва: Предпочита добре дренирана и плодородна почва. Може да се отглежда в различни почвени условия, но предпочита леко кисело рН на почвата.      Температура:  Растението е устойчиво и може да расте в различни климатични условия.     Поливане: Умерено поливане е подходящо. Устойчиво на краткотрайни периоди на засушаване.      Листа: Листата са сивозелени и дълги, обикновено със седефени отблясъци, което придава допълнителен декоративен ефект.      Цъфтеж: Будлеята произвежда изобилие от ароматни, розови цветове, които привличат пеперуди и други насекоми. Цъфтежът обикновено се наблюдава през летните и ранните есенни месеци.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Тя е популярна сред пчелите, пеперудите и другите насекоми, които я посещават редовно и я правят ценно растение за привличане на полезни насекоми в градината.      Торене: Приложете универсално течно торене през пролетта и лятото. Разгледайте торове, богати на фосфор, за да насърчите богатия ..

4.00лв

Златна спирея / Spiraea japonica "Golden Princess"

   Наименование / Семейство:  Златна спирея (Spiraea japonica "Golden Princess") / Розоцветни (Rosaceae).     Светлина:  Предпочита слънчеви до полуслънчеви места. Тя успешно расте на директна слънчева светлина.     Почва: Може да се адаптира към различни типове почви. Въпреки това предпочита добре дренирана почва и богата на хранителни вещества.      Температура:  Устойчив на разнообразни климатични условия, включително и ниски отрицателни температури.     Поливане: Умерено до редовно поливане. Растението е устойчиво на краткотрайна засушаваща почва, но предпочита влажна среда.      Листа: Листата са златисто-жълти през пролетта и лятото, като придават на растението характерния цветен акцент.      Цъфтеж: Обилният цъфтеж с розови цветове обикновено се появява през летните месеци, като растението може да продължи да цъфти през голяма част от лятото. Цветовете са са събрани в метлица с големина около 20см.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други насекоми но не е известен като медоносно растение.      Торене: Универсални торове за цветя, които се прилагат в началото на вегетационния период.      Височина на растението: Обикновено достига от 60 до 90 см височ..

2.50лв

Китайски мехурник / Koelreuteria paniculata

   Наименование / Семейство:  Китайски мехурник, Златен дъжд (Koelreuteria paniculata) / Сапиндусови (Sapindaceae)     Светлина:  Растението предпочита слънчеви или полуслънчеви места. Добре се развива на директна слънчева светлина.     Почва: Устойчив е към различни видове почви но предпочита да е добродренирана или отцедлива.      Температура:  Устойчиво към разнообразни климатични условия и температури.     Поливане: Умерено поливане през горещите летните месеци, особено докато растенията са още малки.      Листа: Листата са сложни текоперести съставени от 9-15 листчета, които са разположени последователно. Листчетата са дълги с яйцевидна форма неправилно назъбени. През есента листата се обагрят в различни нюанси на жълтото.       Цъфтеж: Цветовете са жълти във връхни, рязко разклонени петлици с дължина около 40-50см. Цъфтежа е през юни-юли но може да достигне и до август.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Растението е силно медоносно, което отделя голямо количество нектар и прашец.       Торене: Редовно торене по време на периода на активен растеж може да бъде полезно. Използването на универсален тор с добро съдържание на органични вещества е обикновено подходящо.      ..

5.00лв

Лавандула / Lavandula officinalis

   Наименование / Семейство:  Лавандула (Lavandula officinalis или Lavandula angustifolia) / Устноцветни (Lamiaceae)    Светлина:  Лавандулата предпочита директно слънце и се развива най-добре при добре осветени места.     Почва: Почвата трябва да бъде добре дренирана, позволявайки излишната вода да се оттича, за да се избегне задушаване на корените на растението. Ако сте в регион (а и да не сте) с по тежки по механичен състав почив редовно окопавайте около него. По този начин спомагате за подобряване на отцедливоста на почвата и предотвратяване на корените да изгният.      Температура:  Лавандулата е устойчива на топло време и предпочита сухи, топли климатични условия.     Поливане:  Растението се нуждае от умерено поливане и не трае добре в преовлажнена почва.      Листа: Листата са сиво-зелени, ланцетни и обсипани с дребни власинки, които придават характерния им сивкав оттенък.      Цъфтеж: Лавандулата произвежда красиви класове от ароматни цветове в нюанси от лилаво и синьо. Цъфти през летните месеци.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Лавандулата е известна с медоносните си свойства. Цветовете й съдържат нектар, който привлича пчели и други опрашители. Медът, произведен от лавандулата, е популярен със своя характерен вкус и аромат.    &n..

2.50лв

Орлов нокът "Червен свят" / Lonicera japonica “Red world”

   Наименование / Семейство:  Орлов нокът "Червен свят",Японски орлов нокът, Лоницера (Lonicera japonica “Red world”) / Луличкови или още срещани, като Бъзои (Caprifoliaceae).     Светлина:  Въпреки, че може да расте в частична сянка, по-добри резултати се постигат при достатъчно слънчево греене.     Почва: Може да се развива успешно в различни типове почви, но е важно да се избягва задържането на вода.     Температура:  Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При ниски отрицателни температури -12С -15С се наблюдава измръзване. През пролетта възстановява своите поражения.      Поливане: Растението изисква умерено поливане без да има прекомерно задържане на вода      Листа:  Листата имат яйцевидна форма, като младите са окосмени от двете страни, а в последствие отгоре окосмяването изчезва.       Цъфтеж: Цветовете са разположени в основата на листната дръжка, дълги около 3-4см наподобяващо „орлови нокти“ Периода на цъфтеж е през месец май – юни с червено-бели цветове.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Привлича пчели и други опрашители със своите цветове и сладък аромат, което го прави полезно за екосистемата на градината.      Торене: Препоръчително е да се използва унив..

3.50лв

Орлов нокът / Lonicera japonica

   Наименование / Семейство:  Орлов нокът, Японски орлов нокът, Лоницера (Lonicera japonica) / Луличкови или още срещани, като Бъзои (Caprifoliaceae).     Светлина:  Въпреки, че може да расте в частична сянка, по-добри резултати се постигат при достатъчно слънчево греене.     Почва: Може да се развива успешно в различни типове почви, но е важно да се избягва задържането на вода.     Температура:  Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При ниски отрицателни температури -12С -15С се наблюдава измръзване. През пролетта възстановява своите поражения.      Поливане: Растението изисква умерено поливане без да има прекомерно задържане на вода      Листа:  Листата имат яйцевидна форма, като младите са окосмени от двете страни, а в последствие отгоре окосмяването изчезва.       Цъфтеж: Цветовете са разположени в основата на листната дръжка, дълги около 3-4см наподобяващо „орлови нокти“ Периода на цъфтеж е през месец май – юни с кремаво-бели цветове.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Привлича пчели и други опрашители със своите цветове и сладък аромат, което го прави полезно за екосистемата на градината.      Торене: Препоръчително е да се използва универсална тор през про..

3.50лв

Потентила / Potentilla fruticosa

   Наименование / Семейство:   Потентила (Potentilla fruticosa) / Розоцветни (Rosaceae).     Светлина:  За да постигне оптимален растеж и обилно цъфтеж, растението може да се отглежда успешно на открито, където е изложено на пряка слънчева светлина през по-голямата част от деня. Добре реагира и на полусенчести (шарена сянка) места.      Почва: Адаптивен към различни типове почви, но предпочита добре дренирани, влажни почви.      Температура:  Устойчив на различни климатични условия и може да се отглежда в цялата страна.     Поливане: Растението изисква умерено поливане. Поддържайте почвата влажна, но избягвайте прекомерната влага, което може да доведе до гниене на корените.      Листа: Листата са дребни перести с 5-7 листчета окосмени от двете страни със сиво-зелено оцветяване.       Цъфтеж: Цъфти от месец май до август с жълтеникави цветове с големина около 3см.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Привличат пчели и други насекоми но няма стопанска стойност за пчеларите.      Торене: Пролетта е подходящ период за торене с балансирана универсална торена смес. Редовното торене стимулира здрав растеж и обилно цъфтеж.      Височина на растението: Обикновено достига височина от 0...

2.00лв

Спирея "Антъни" / Spiraea japonica "Anthony Waterer"

   Наименование / Семейство:  Spiraea japonica "Anthony Waterer" / Розоцветни (Rosaceae).     Светлина:  Добре се развива на открити пространства, като предпочита слънчеви до полуслънчеви места.     Почва: Може да се адаптира към различни типове почви. Въпреки това предпочита добре дренирана почва и богата на хранителни вещества.       Температура:  Устойчив на разнообразни климатични условия, включително и ниски отрицателни температури.     Поливане: Умерено до редовно поливане. Растението е устойчиво на краткотрайна засушаваща почва, но предпочита влажна среда.      Листа: Листата по време на развитието си имат кафяво-червеникаво оцветяване, а по-късно стават зелени. През есента листата могат да придобият пъстър или червен оттенък.      Цъфтеж: Обилният цъфтеж с розово-лилави цветове обикновено се появява през летните месеци, като растението може да продължи да цъфти през голяма част от лятото. Цветовете са са събрани в метлица с големина около 20см.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други насекоми но не е известен като медоносно растение.      Торене: Универсални торове за цветя, които се прилагат в началото на вегетационния период.      Височина н..

2.50лв

Спирея Дъглас / Spiraea douglasii

   Наименование / Семейство:  Спирея Дъглас (Spiraea douglasii) / Розоцветни (Rosaceae).     Светлина:  Добре се развива на открити пространства, като предпочита слънчеви до полуслънчеви места.     Почва: Може да се адаптира към различни типове почви. Въпреки това предпочита добре дренирана почва и богата на хранителни вещества.       Температура:  Устойчив на разнообразни климатични условия, включително и ниски отрицателни температури.     Поливане: Умерено поливане. Растението може да търпи краткотрайни засушаваниа на почвата.      Листа: Листата са тяснояйцевидни, удължени и дълги около 5-10см. Към върха са неправилно заострени, а по горната част на листа са голи в редки случай окосмени, а от долу бяло окосмени.      Цъфтеж: Цъфти през юни – юли, а в редки случай може да го видите и през август. Съцветието е розово на цвят с пирамидална форма достигащо на 10-20см. височина.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други насекоми но не е известен като медоносно растение.      Торене: Универсални торове за цветя, които се прилагат в началото на вегетационния период.      Височина на растението: Обикновено достига от 1 до 2 метра, в зависимост от условията н..

2.50лв

Чашковидна звъника / Hypericum calycinum

   Наименование / Семейство:  Чашковидна звъника (Hypericum calycinum)/ Звъникови (Clusiaceae)     Светлина:  Предпочита слънчеви до полуслънчеви места, но може да расте и на места с лека сянка.     Почва: Адаптира се към различни почвени типове, предпочитайки добре дренирани, влажни почви.     Температура:  Устойчив на умерените и топли климатични условия, с кето може да се отглежда в цялата страна.     Поливане: Умерено поливане през летните месеци.      Листа: Листата са прости с яйцевидна форма и срещуположно разположени.      Цъфтеж: Цветовете са едри (около 5см. в диаметър) с 5 венчелистчета и множество тичинки. Цъфти от юни до септември с златисто-жълти цветове които придават на растението атрактивен външен вид.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други насекоми, като го правят полезен елемент за поддържане на биоразнообразието в градината.      Торене: Леко торене през периода на активен растеж през пролетта.      Височина на растението: Обикновено достига височина от 30-40см.      Височина на растението в разсадника: Около 20см.      Съвети на градинаря:  Често използван като декоративн..

2.50лв

Показани 1 от 10 | 10 (1 Страници)