tenta

Бръшлян (пъстролистен) / Hedera helix Glacier

   Наименование / Семейство:  Пъстролистен бръшлян (Hedera helix Glacier) / Бръшлянови (Araliaceae)     Светлина:  Предпочита умерено слънце до лека полусянка. При директно слтнчево греене може да се развива добре в определени части от деня. За предпочитане е това да са сутрин или привечер, когато слънцето не е толкова жарко (изгарящо). Ако листата започнат да пожълтеят или да изгарят, това може да бъде индикация, че мястото получава прекалено много слънце, и може би трябва да се премести или изкуствено да засенчите.      Почва: Може да расте в различни почвени условия но изисква добре дренирана, влажна почва.       Температура:  Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При продължителни температури от -30°C се наблюдават поражения.     Поливане: Поддържайте умерена влажност в почвата. Поливайте, когато горният слой на почвата изсъхне, избягвайки прекомерната влага, която може да доведе до коренова гнилост.      Листа: Листата са трилистни с гладка и блестяща форма с ръбести краища. Разположени са един след друг в посока на дължината на стъблото. Цветовете са зелени, а петната върху тях са кремаво-бели. Кремаво-белите петна са неравномерно разпределени върху повърхността на листата, придавайки им характерен и декоративен външен вид.      Цъфтеж: Цветовете н..

2.00лв 2.50лв

Зимен жасмин / Jasminum nudiflorum

   Наименование / Семейство:  Зимен жасмин (Jasminum nudiflorum) / Маслинови (Oleaceae)     Светлина:  Предпочита слънчеви или полусенчести места.     Почва: Не е взискателен към почвата но по-добре се развива, към по плодородни почви.     Температура:  То е устойчиво на ниски температури и може да се развива в цялата страна.      Поливане: Растението изисква умерено поливане и е важно да не се допуска преовлажняване на почвата по време на летните месеци.      Листа: Листата са срещуположни с яйцевидна или обратнояйцевидна форма.       Цъфтеж: Цветовете му са жълти на цвят, изключително ароматни и се появяват през зимата и ранната пролет (февруари-март).      Посещаемост от пчели и други насекоми: Растението е привлекателно за пчели и други насекоми, които често го посещават, особено по време на цъфтежа му. Въпреки това не е известен, като медоносно растение.       Торене: Може да се използва универсален тор за цветя през пролетта и лятото      Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 2-3 метра.       Височина на растението в разсадника: Около 20-30см.      Съв..

3.00лв

Орлов нокът "Червен свят" / Lonicera japonica “Red world”

   Наименование / Семейство:  Орлов нокът "Червен свят",Японски орлов нокът, Лоницера (Lonicera japonica “Red world”) / Луличкови или още срещани, като Бъзои (Caprifoliaceae).     Светлина:  Въпреки, че може да расте в частична сянка, по-добри резултати се постигат при достатъчно слънчево греене.     Почва: Може да се развива успешно в различни типове почви, но е важно да се избягва задържането на вода.     Температура:  Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При ниски отрицателни температури -12С -15С се наблюдава измръзване. През пролетта възстановява своите поражения.      Поливане: Растението изисква умерено поливане без да има прекомерно задържане на вода      Листа:  Листата имат яйцевидна форма, като младите са окосмени от двете страни, а в последствие отгоре окосмяването изчезва.       Цъфтеж: Цветовете са разположени в основата на листната дръжка, дълги около 3-4см наподобяващо „орлови нокти“ Периода на цъфтеж е през месец май – юни с червено-бели цветове.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Привлича пчели и други опрашители със своите цветове и сладък аромат, което го прави полезно за екосистемата на градината.      Торене: Препоръчително е да се използва унив..

3.50лв

Орлов нокът / Lonicera japonica

   Наименование / Семейство:  Орлов нокът, Японски орлов нокът, Лоницера (Lonicera japonica) / Луличкови или още срещани, като Бъзои (Caprifoliaceae).     Светлина:  Въпреки, че може да расте в частична сянка, по-добри резултати се постигат при достатъчно слънчево греене.     Почва: Може да се развива успешно в различни типове почви, но е важно да се избягва задържането на вода.     Температура:  Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При ниски отрицателни температури -12С -15С се наблюдава измръзване. През пролетта възстановява своите поражения.      Поливане: Растението изисква умерено поливане без да има прекомерно задържане на вода      Листа:  Листата имат яйцевидна форма, като младите са окосмени от двете страни, а в последствие отгоре окосмяването изчезва.       Цъфтеж: Цветовете са разположени в основата на листната дръжка, дълги около 3-4см наподобяващо „орлови нокти“ Периода на цъфтеж е през месец май – юни с кремаво-бели цветове.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Привлича пчели и други опрашители със своите цветове и сладък аромат, което го прави полезно за екосистемата на градината.      Торене: Препоръчително е да се използва универсална тор през про..

3.50лв

Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)
Поляна