tenta

Гинко билоба / Ginkgo biloba

   Наименование / Семейство:  Гинко билоба (Ginkgo biloba) / Гинко билобата е единствен представител на семейство Гинко (Ginkgoaceae).     Светлина:  Предпочита слънчеви места, но може да търпи лека полусянка.     Почва: Добре дренирана, плодородна и с неутрално до леко кисело рН на почвата.      Температура:  Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При продължителни температури от -25°C до -30°C се наблюдават поражения.     Поливане: Предпочита равномерно влажна почва, но е относително устойчив на периоди на засушавания.      Листа: Листата на гинко билоба са ярко зелени с характерна ветриловидна форма. Те обаче стават ярко жълти през есента, преди да паднат.       Цъфтеж: Гинко билоба е еднодомно двуполово растение, което значи, че мъжките и женските цветове се намират на различни растения. Цветовете са незначителни и обикновено не привлича внимание. Въпреки това цъфтежа се набюдава през пролетта (април-май), като мъжките цветове са по-изразени, като образуват дълги висулки, докато женските цветове са по-малки и малко по-незабележими.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете са особено привлекателни за пчели и други насекоми, тъй като растението се размножава главно чрез семена.      ..

25.00лв

Китайски мехурник / Koelreuteria paniculata

   Наименование / Семейство:  Китайски мехурник, Златен дъжд (Koelreuteria paniculata) / Сапиндусови (Sapindaceae)     Светлина:  Растението предпочита слънчеви или полуслънчеви места. Добре се развива на директна слънчева светлина.     Почва: Устойчив е към различни видове почви но предпочита да е добродренирана или отцедлива.      Температура:  Устойчиво към разнообразни климатични условия и температури.     Поливане: Умерено поливане през горещите летните месеци, особено докато растенията са още малки.      Листа: Листата са сложни текоперести съставени от 9-15 листчета, които са разположени последователно. Листчетата са дълги с яйцевидна форма неправилно назъбени. През есента листата се обагрят в различни нюанси на жълтото.       Цъфтеж: Цветовете са жълти във връхни, рязко разклонени петлици с дължина около 40-50см. Цъфтежа е през юни-юли но може да достигне и до август.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Растението е силно медоносно, което отделя голямо количество нектар и прашец.       Торене: Редовно торене по време на периода на активен растеж може да бъде полезно. Използването на универсален тор с добро съдържание на органични вещества е обикновено подходящо.      ..

5.00лв

Плачеща върба / Salix babylonica

   Наименование / Семейство:  Плачеща върба, Тръбеста върба,  (Salix babylonica) / Върбови (Salicaceae)     Светлина:  Предпочита слънчеви места, но може да се адаптира и към полуслънчеви (шарена сянка) места.     Почва: Адаптивна към различни типове почви, но предпочита добре дренирани и влажни почви. Може да се отглежда успешно и край реки и други водоеми.      Температура:  Устойчива на различни климатични условия и може да се отглежда в цялата страна.     Поливане: Редовно поливане е важно, особено по време на сушни периоди. Почвата трябва да се поддържа влажна.      Листа: Листата са тесноланцетни с постепенно и дългозаострен връх. На дълбина са 8-16см със зелен отенък отгоре, а долу сиво-зелен.       Цъфтеж: Цъфтежът не е особено забележим при Плачещата върба. цъфтежа е малко след разлистванео (март - април).      Посещаемост от пчели и други насекоми: Когато растението цъфти, то предоставя цветен нектар и полени, които привличат пчели и други насекоми.       Торене: Пролетта е подходящ сезон за торене, който подпомага здравия растеж.      Височина на растението: Плачещата върба може да достигне височина от 6 до 15 метра, като расте с плачеща корона.  &nbs..

5.00лв 10.00лв

Тамарикс (Четиритичинкова Ракитовица) / Tamarix tetrandra

   Наименование / Семейство:  Тамарикс, Солен тамарикс, Четиристотишна тамарикс (Тamarix tetrandra) / Тамариксови (Tamaricaceae).     Светлина:  Растението е светлолюбиво и може да бъде засадено на директно слънчево греене.      Почва: Този вид е много адаптивен към различни типове почви, включително солени и сухи почви.       Температура:  Обикновено предпочита топли температурни условия за оптимално развитие (20°C до 30°C). Минималната температура на издръжливост е около -10°C до -15°C.      Поливане: Издържа на периоди на суша и не изисква често поливане. Подходяща е суха и добре дренирана почва.      Листа: Клонките са тънки, а листата са с люсповидна форма прилегнали към клона.       Цъфтеж: Цветовете са много дребни и розови на цвят с 4 тичинки събрани в гъсти класовидни съцветия разположени върху миналогодишните клонки. Периода на цъфтеж е през месец май и е с продължителност около 2 седмици.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други опрашители, което го прави важно растение за екосистемата. Въпреки това няма подробна информация за стопанско значение на пчеларите.       Торене: Растението не изисква изключително обилно торене. Умереното добавяне на универсално те..

4.50лв

Червен дъб / Quercus rubra

   Наименование / Семейство:  Червен дъб,  Американски червен дъб, Шампионски дъб, Източен червен дъб, (Quercus rubra) / Букови (Fagaceae)     Светлина:  Предпочита слънчеви места, но може да толерира лека сянка.     Почва: Адаптира се към различни типове почви, но предпочита добре дренирани и кисели почви.      Температура:  Устойчив на умерените и студените климатични условия.     Поливане: В млада възраст, докато направят стабилна и добре развита коренова система поливайте умерено в горещите летни месеци. Червения дъб не обича заблатяване на почвата около него. За това трябва да е добре отцедлива.       Листа: Листата са голи, само в жилките отдоло са леко овласени. На форма са обратнояйцевидна до удълженоелиптична с дължина около10-20см.  Дълбоко изрязанни по периферията на 7-11 дяла.       Цъфтеж: Цъфти през април и май, но цветовете не са забележителни.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Няма информация.      Торене: Честото и леко торене е предпочитано, особено при младите растения.      Височина на растението: Възрастните дървета могат да достигнат височина от 20 до 30 метра.      Височина на растението в разсадника..

3.00лв

Явор обикновен / Acer pseudoplatanus

    Светлина: Обича слънчеви места (директно слънчево греене), както и полу сенчести места (шарена сянка).     Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна.     Поливане: Умерено поливане през летните месеци.      Цъфтеж: Цъфти през месец май с жълто-зелени, увиснали гроздовидни металици.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Няма информация.      Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.      Височина на растението: Височина, която може да достигне е до 40 метра.      Височина на растението в разсадника: Около 40-60см.      Съвети на градинаря: През есента листата добиват златистожълта багра, които го правят изключително, красиво и атрактивно растение.  ..

5.00лв

Показани 1 от 6 | 6 (1 Страници)
Поляна