tenta

Дрян Жълтолистен / Cornus alba "gouchaultii"

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти през месец май - юни с кремаво бели цветове.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 1,5 до 2 метра.  Височина на растението в разсадника: Около 30см.  Съвети на градинаря: Растението търпи силна резитба, с което можете да го оформяте в различни геометрични фигури. ..

6.00лв

Дрян Пъстролистен / Cornus alba "elegantissima"

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти през месец май - юни с кремаво бели цветове.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 1,5 до 2 метра.  Височина на растението в разсадника: Около 30см.  Съвети на градинаря: Растението търпи силна резитба, с което можете да го оформяте в различни геометрични фигури. ..

6.00лв

Златна спирея / Spiraea japonica "Golden Princess"

   Наименование / Семейство:  Златна спирея (Spiraea japonica "Golden Princess") / Розоцветни (Rosaceae).     Светлина:  Предпочита слънчеви до полуслънчеви места. Тя успешно расте на директна слънчева светлина.     Почва: Може да се адаптира към различни типове почви. Въпреки това предпочита добре дренирана почва и богата на хранителни вещества.      Температура:  Устойчив на разнообразни климатични условия, включително и ниски отрицателни температури.     Поливане: Умерено до редовно поливане. Растението е устойчиво на краткотрайна засушаваща почва, но предпочита влажна среда.      Листа: Листата са златисто-жълти през пролетта и лятото, като придават на растението характерния цветен акцент.      Цъфтеж: Обилният цъфтеж с розови цветове обикновено се появява през летните месеци, като растението може да продължи да цъфти през голяма част от лятото. Цветовете са са събрани в метлица с големина около 20см.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други насекоми но не е известен като медоносно растение.      Торене: Универсални торове за цветя, които се прилагат в началото на вегетационния период.      Височина на растението: Обикновено достига от 60 до 90 см височ..

2.50лв

Керия / Kerria japonica

   Наименование / Семейство:  Керия, понякога и Японска роза, (Kerria japonica) / Розоцветни (Rosaceae)      Светлина:  Предпочита светлина до полуслънце. Може да расте успешно както на прекалено слънчеви, така и на леко сенчести места.     Почва: Може да се развива в различни типове почва, но предпочита да е добре дренирана, влажна почва.     Температура:  Устойчива на умерен и хладен климат, с което успешно се отглежда в цялата страна.     Поливане: Редовно, но не прекомерно поливане. Растението е устойчиво на периоди на лека суша и бързо възстановяване от стреса.      Листа: Листата имат яйцевидна форма, последователно разположени, осто и двойно назъбени по периферията. На цвят са тъмно зелени през летните месеци, а през есента те придобиват жълт цвят.      Цъфтеж: Цъфти обилно през пролетта и ранното лято в периода април-май. Понякога продължителността на цъфтеж може да продължи и през лятото.Цветовете са ярко жълти по единично разположени на къси странични клонки и създават ефектен контраст с листата.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Привличат пчели и други насекоми, което ги прави ценен елемент за подпомагане на опрашването в градината.      Торене: Редовно торене през периода на активен растеж (пр..

3.50лв

Потентила (Бял) / Potentilla fruticosa

   Наименование / Семейство:   Потентила (Potentilla fruticosa) / Розоцветни (Rosaceae).     Светлина:  За да постигне оптимален растеж и обилно цъфтеж, растението може да се отглежда успешно на открито, където е изложено на пряка слънчева светлина през по-голямата част от деня. Добре реагира и на полусенчести (шарена сянка) места.      Почва: Адаптивен към различни типове почви, но предпочита добре дренирани, влажни почви.      Температура:  Устойчив на различни климатични условия и може да се отглежда в цялата страна.     Поливане: Растението изисква умерено поливане. Поддържайте почвата влажна, но избягвайте прекомерната влага, което може да доведе до гниене на корените.      Листа: Листата са дребни перести с 5-7 листчета окосмени от двете страни със сиво-зелено оцветяване.       Цъфтеж: Цъфти от месец май до август с бели цветове с големина около 3см.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Привличат пчели и други насекоми но няма стопанска стойност за пчеларите.      Торене: Пролетта е подходящ период за торене с балансирана универсална торена смес. Редовното торене стимулира здрав растеж и обилно цъфтеж.      Височина на растението: Обикновено достига височина от 0.6 до 1...

2.50лв

Спирея "Антъни" / Spiraea japonica "Anthony Waterer"

   Наименование / Семейство:  Spiraea japonica "Anthony Waterer" / Розоцветни (Rosaceae).     Светлина:  Добре се развива на открити пространства, като предпочита слънчеви до полуслънчеви места.     Почва: Може да се адаптира към различни типове почви. Въпреки това предпочита добре дренирана почва и богата на хранителни вещества.       Температура:  Устойчив на разнообразни климатични условия, включително и ниски отрицателни температури.     Поливане: Умерено до редовно поливане. Растението е устойчиво на краткотрайна засушаваща почва, но предпочита влажна среда.      Листа: Листата по време на развитието си имат кафяво-червеникаво оцветяване, а по-късно стават зелени. През есента листата могат да придобият пъстър или червен оттенък.      Цъфтеж: Обилният цъфтеж с розово-лилави цветове обикновено се появява през летните месеци, като растението може да продължи да цъфти през голяма част от лятото. Цветовете са са събрани в метлица с големина около 20см.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други насекоми но не е известен като медоносно растение.      Торене: Универсални торове за цветя, които се прилагат в началото на вегетационния период.      Височина н..

2.50лв

Спирея Дъглас / Spiraea douglasii

   Наименование / Семейство:  Спирея Дъглас (Spiraea douglasii) / Розоцветни (Rosaceae).     Светлина:  Добре се развива на открити пространства, като предпочита слънчеви до полуслънчеви места.     Почва: Може да се адаптира към различни типове почви. Въпреки това предпочита добре дренирана почва и богата на хранителни вещества.       Температура:  Устойчив на разнообразни климатични условия, включително и ниски отрицателни температури.     Поливане: Умерено поливане. Растението може да търпи краткотрайни засушаваниа на почвата.      Листа: Листата са тяснояйцевидни, удължени и дълги около 5-10см. Към върха са неправилно заострени, а по горната част на листа са голи в редки случай окосмени, а от долу бяло окосмени.      Цъфтеж: Цъфти през юни – юли, а в редки случай може да го видите и през август. Съцветието е розово на цвят с пирамидална форма достигащо на 10-20см. височина.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други насекоми но не е известен като медоносно растение.      Торене: Универсални торове за цветя, които се прилагат в началото на вегетационния период.      Височина на растението: Обикновено достига от 1 до 2 метра, в зависимост от условията н..

3.50лв

Спирея Криспа / Spiraea japonica - Crispa

   Наименование / Семейство:   Spiraea japonica "Crispa" / Рооцветни (Rosaceae)     Светлина:  Добре расте в места с обилна слънчева светлина, където може да развие своя плътен и компактен растеж.     Почва: Може да се адаптира към различни типове почви. Въпреки това предпочита добре дренирана почва и богата на хранителни вещества.       Температура:  Устойчив на разнообразни климатични условия, включително и ниски отрицателни температури.     Поливане: Умерено до редовно поливане е необходимо по време на активния период на растеж. Важно е да се избягва прекомерното поливане, което може да доведе до гниене на корените.      Листа: Листата на са малки, овални и леко назъбени по ръбовете, което придава на растението допълнителен декоративен ефект.      Цъфтеж: Този вид произвежда гъсто разположени цветове в периода от късна пролет до ранното лято. Цветовете са обикновено розо-бели и са много атрактивни за пчели и други полинатори.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други насекоми но не е известен като медоносно растение..      Торене: Редовно подхранване с балансирана течна или гранулирана тор може да помогне за постигане на здрав и буйен растеж.      Ви..

2.50лв

Тамарикс (Четиритичинкова Ракитовица) / Tamarix tetrandra

   Наименование / Семейство:  Тамарикс, Солен тамарикс, Четиристотишна тамарикс (Тamarix tetrandra) / Тамариксови (Tamaricaceae).     Светлина:  Растението е светлолюбиво и може да бъде засадено на директно слънчево греене.      Почва: Този вид е много адаптивен към различни типове почви, включително солени и сухи почви.       Температура:  Обикновено предпочита топли температурни условия за оптимално развитие (20°C до 30°C). Минималната температура на издръжливост е около -10°C до -15°C.      Поливане: Издържа на периоди на суша и не изисква често поливане. Подходяща е суха и добре дренирана почва.      Листа: Клонките са тънки, а листата са с люсповидна форма прилегнали към клона.       Цъфтеж: Цветовете са много дребни и розови на цвят с 4 тичинки събрани в гъсти класовидни съцветия разположени върху миналогодишните клонки. Периода на цъфтеж е през месец май и е с продължителност около 2 седмици.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други опрашители, което го прави важно растение за екосистемата. Въпреки това няма подробна информация за стопанско значение на пчеларите.       Торене: Растението не изисква изключително обилно торене. Умереното добавяне на универсално те..

4.50лв

Вайгела / Weigela japonica

   Наименование / Семейство:  Weigela japonica / Бъзови (Caprifoliaceae)     Светлина:  Предпочита слънчеви или полуслънчеви места (шарена сянка), но може да търпи и лека сянка.     Почва: Не взискателна но добре дренирана почва.     Температура:  Устойчива е на умерени климатични условия.      Поливане: Растението изисква умерено до редовно поливане, като се предпочита, но да не се допуска прекомерно намокряне на почвата.      Листа: Имат овална форма с леко заострени краища. През есента те могат да придобият привлекателно оцветяване в жълто-червени нюанси.      Цъфтеж: Обикновено започва през пролетта и може да продължи и лятото. Цветовете са в различни нюанси на розово, бяло или червено.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Привлича пчели, пеперуди и други полезни насекоми, които помагат за опрашването на цветята.Въпреки това, Вейгелията не е известна, като медоностно растение.       Торене: Препоръчва се умерено подхранване с универсални течни или гранулирани торове, подходящо за декоративни цветя.     Височина на растението: Обикновено достига височина от 1,5 до 2,5 метра.      Височина на растението в разсадника: Около 20-30см.   ..

4.50лв

Форзиция / Forsythia intermedia

   Наименование / Семейство:  Forsythia intermedia / Маслинови (Oleaceae)     Светлина:  Предпочита слънчеви места за развитие, но може да търпи лека полусянка.     Почва: Може да расте в различни типове почви, включително леки и тежки почви. За предпочитане да бъде добре дренирана и отцедлива.      Температура:  Устойчиво на умерени и хладни климатични условия. Оптималният температурен обхват за неговото развитие е от 15°C до 25°C., с което се развива най-добре при температури около тези стойности. През зимата може да устои на по-ниски температури.     Поливане: Растението е устойчиво на краткотрайна засушаване на почвата, но се нуждае от умерено поливане.      Листа: Листата са срещуположно разположени с тясно яйцевидна форма, дълги около 10см. По периферията от към върха за назъбени, а в основата гладки. През есента приемат живописен, ярко жълт цвят.      Цъфтеж: Цъфти разно през пролетта (март-април) преди да се разлисти. Продължителността на цъфтеж е около месец, а цветовете са жълти събрани в снопче 2-3 на брой.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете му привличат пчели и други опрашители през пролетта, когато растението цъфти. Пчелите събират нектар и полини от цветовете, което ги прави полезни, като източник на хра..

3.50лв

Показани 1 от 11 | 11 (1 Страници)
Поляна