tenta

Гинко билоба / Ginkgo biloba

   Наименование / Семейство:  Гинко билоба (Ginkgo biloba) / Гинко билобата е единствен представител на семейство Гинко (Ginkgoaceae).     Светлина:  Предпочита слънчеви места, но може да търпи лека полусянка.     Почва: Добре дренирана, плодородна и с неутрално до леко кисело рН на почвата.      Температура:  Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При продължителни температури от -25°C до -30°C се наблюдават поражения.     Поливане: Предпочита равномерно влажна почва, но е относително устойчив на периоди на засушавания.      Листа: Листата на гинко билоба са ярко зелени с характерна ветриловидна форма. Те обаче стават ярко жълти през есента, преди да паднат.       Цъфтеж: Гинко билоба е еднодомно двуполово растение, което значи, че мъжките и женските цветове се намират на различни растения. Цветовете са незначителни и обикновено не привлича внимание. Въпреки това цъфтежа се набюдава през пролетта (април-май), като мъжките цветове са по-изразени, като образуват дълги висулки, докато женските цветове са по-малки и малко по-незабележими.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете са особено привлекателни за пчели и други насекоми, тъй като растението се размножава главно чрез семена.      ..

25.00лв

Грапаволистна Калина / Viburnum rhytidophyllum

   Наименование / Семейство:  Грапаволистна Калина, Набръчканолистна Калина (Viburnum rhytidophyllum) / Луличкови или наричани още Бъзови (Caprifoliaceae)     Светлина:  Предпочита пълно слънце до полу-сянка (шарена сянка). В добри условия за растеж може да търпи лека сянка.     Почва: Растението е доста адаптивно и може да расте в различни почвени типове. Предпочита добре дренирана, влажна почва, но е устойчиво и към по-сухи условия.      Температура:  Растението е зимоустойчив вид, който при температура от -20°С няма поражения върху него. Въпреки това е желателно да е защитен от въздушни течения.     Поливане: Обича редовно поливане, особено по време на сухи периоди.      Листа: Листата са големи, кожести, широколанцетни. Отгоре е тъмнозелени и набръчкани, а отдолу са бледозелени с изпъкнали жили и силно окосмени. Дължината на листа е около 18-20см.      Цъфтеж: Цъфти през май-юни с кремавобели цветчета събрани в съцветие.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други насекоми. Няма подробна информация дали има стопанско значение за пчеларите.        Торене: Редовно торене през периода на активен растеж (пролетта и лятото) може да бъде полезно. Използвайте подходящ тор за..

4.50лв

Китайски мехурник / Koelreuteria paniculata

   Наименование / Семейство:  Китайски мехурник, Златен дъжд (Koelreuteria paniculata) / Сапиндусови (Sapindaceae)     Светлина:  Растението предпочита слънчеви или полуслънчеви места. Добре се развива на директна слънчева светлина.     Почва: Устойчив е към различни видове почви но предпочита да е добродренирана или отцедлива.      Температура:  Устойчиво към разнообразни климатични условия и температури.     Поливане: Умерено поливане през горещите летните месеци, особено докато растенията са още малки.      Листа: Листата са сложни текоперести съставени от 9-15 листчета, които са разположени последователно. Листчетата са дълги с яйцевидна форма неправилно назъбени. През есента листата се обагрят в различни нюанси на жълтото.       Цъфтеж: Цветовете са жълти във връхни, рязко разклонени петлици с дължина около 40-50см. Цъфтежа е през юни-юли но може да достигне и до август.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Растението е силно медоносно, което отделя голямо количество нектар и прашец.       Торене: Редовно торене по време на периода на активен растеж може да бъде полезно. Използването на универсален тор с добро съдържание на органични вещества е обикновено подходящо.      ..

5.00лв

Плачеща върба / Salix babylonica

   Наименование / Семейство:  Плачеща върба, Тръбеста върба,  (Salix babylonica) / Върбови (Salicaceae)     Светлина:  Предпочита слънчеви места, но може да се адаптира и към полуслънчеви (шарена сянка) места.     Почва: Адаптивна към различни типове почви, но предпочита добре дренирани и влажни почви. Може да се отглежда успешно и край реки и други водоеми.      Температура:  Устойчива на различни климатични условия и може да се отглежда в цялата страна.     Поливане: Редовно поливане е важно, особено по време на сушни периоди. Почвата трябва да се поддържа влажна.      Листа: Листата са тесноланцетни с постепенно и дългозаострен връх. На дълбина са 8-16см със зелен отенък отгоре, а долу сиво-зелен.       Цъфтеж: Цъфтежът не е особено забележим при Плачещата върба. цъфтежа е малко след разлистванео (март - април).      Посещаемост от пчели и други насекоми: Когато растението цъфти, то предоставя цветен нектар и полени, които привличат пчели и други насекоми.       Торене: Пролетта е подходящ сезон за торене, който подпомага здравия растеж.      Височина на растението: Плачещата върба може да достигне височина от 6 до 15 метра, като расте с плачеща корона.  &nbs..

5.00лв 10.00лв

Хвойна обикновена / Juniperus communis

   Наименование / Семейство:  Хвойна обикновена, Горска хвойна, Синя хвойна (Juniperus communis) / Кипарисови (Cupressaceae)     Светлина:  Предпочита слънчеви до полуслънчеви места, но може да се адаптира и към лека сянка.     Почва:  Устойчив на различни видове почви, предоставяйки предимство на добре дренираните и не прекомерно влажни.     Температура:  Хвойната е студоустойчива и добре се развива в планинските райони. В естествената си среда могат да се видят растения до 1600 - 1700 метра надморска височина.      Поливане: Предпочита почви, които са добре дренирани и не задържат прекомерно вода. Растението е устойчиво на сухи условия и обикновено не изисква интензивно поливане.       Листа: Игловидни, зелени и ароматни, характерни за хвойновите дървета.      Цъфтеж: Цъфти рядко, а плодовете й са сиви ягоди, представляващи хранителен източник за различни видове птици.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Хвойните дървета не цъфтят обилно и не привличат значително внимание от страна на пчели и насекоми.      Торене: Обикновено не изисква интензивно торене, но може да се възползва от умерено подхранване на универсални торове през периода на активен растеж (пролетта).     ..

3.50лв

Червен дъб / Quercus rubra

   Наименование / Семейство:  Червен дъб,  Американски червен дъб, Шампионски дъб, Източен червен дъб, (Quercus rubra) / Букови (Fagaceae)     Светлина:  Предпочита слънчеви места, но може да толерира лека сянка.     Почва: Адаптира се към различни типове почви, но предпочита добре дренирани и кисели почви.      Температура:  Устойчив на умерените и студените климатични условия.     Поливане: В млада възраст, докато направят стабилна и добре развита коренова система поливайте умерено в горещите летни месеци. Червения дъб не обича заблатяване на почвата около него. За това трябва да е добре отцедлива.       Листа: Листата са голи, само в жилките отдоло са леко овласени. На форма са обратнояйцевидна до удълженоелиптична с дължина около10-20см.  Дълбоко изрязанни по периферията на 7-11 дяла.       Цъфтеж: Цъфти през април и май, но цветовете не са забележителни.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Няма информация.      Торене: Честото и леко торене е предпочитано, особено при младите растения.      Височина на растението: Възрастните дървета могат да достигнат височина от 20 до 30 метра.      Височина на растението в разсадника..

3.00лв

Явор обикновен / Acer pseudoplatanus

    Светлина: Обича слънчеви места (директно слънчево греене), както и полу сенчести места (шарена сянка).     Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна.     Поливане: Умерено поливане през летните месеци.      Цъфтеж: Цъфти през месец май с жълто-зелени, увиснали гроздовидни металици.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Няма информация.      Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.      Височина на растението: Височина, която може да достигне е до 40 метра.      Височина на растението в разсадника: Около 40-60см.      Съвети на градинаря: През есента листата добиват златистожълта багра, които го правят изключително, красиво и атрактивно растение.  ..

5.00лв

Показани 1 от 7 | 7 (1 Страници)
Поляна