Тагетес (Турта) / Tagetes

Цветя започващи с буквата "Т"

Тагетес (Турта) / Tagetes

Мнениеот Krasi на 29 Юли 2012, 08:11

Описание: Теглеса или известен още, като „Турта” е често срещано растение за отглеждане в дворове, паркове и градинки. Неговия произход е от Централна Америка (Мексико) и от семейство Сложноцветни (Asteraceae). В Европа растението е внесено през 16-ти век от Испанските завоеватели. Туртата притежава изключително широка гама от топли цветове, като червено, оранжево, жълто. На тях можете да им се насладите от юли до октомври. Височината на, която може да достигне е от 10см до 100см. Това зависи от коя група е растението, а те са:
Мексиканска – височина около 30см.
Френска – височината им е от 10 до 30см.
Африканска – височината им достига около метър.

Грижи: Тагетесa е непретенциозно растение, което можете съвсем спокойно да го отглеждате в двора. Въпреки това растението обича да е на ярко осветено място. Не е взискателен към почвата но за предпочитане трябва да е умерено влажна. Оптималната температура за развитие на Туртата е около 20°С. Ако температурата падне под 0°С растението загива.

Размножаване: Тагетесaта се размножава чрез семена. За сеене в сандъче, най-подходящото време е през месец февруари. Изнасят се на балкона, когато температурите на вън са благоприятни. През месец май трябва да се любуваме на красивите цветове. Ако желаете да засеете семената директно в градината това мероприятие става през края на април началото на месец май.

:arrow: http://www.krasi-flora.com/Cvetq/T/Tagetes-Tagetes.html
Аватар
Krasi
Site Admin
 
Мнения: 139
Регистриран на: 28 Юли 2012, 11:36
Местоположение: гр. Троян

Назад към Цветя "Т"

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron