tenta

Тамарикс (Четиритичинкова Ракитовица) / Tamarix tetrandra

  • 4.50лв

  • Производители www.Krasi-flora.com
  • Код на продукта:Tamarix tetrandra
  • Наличност:9

   Наименование / Семейство:  Тамарикс, Солен тамарикс, Четиристотишна тамарикс (Тamarix tetrandra) / Тамариксови (Tamaricaceae).

    Светлина:  Растението е светлолюбиво и може да бъде засадено на директно слънчево греене. 

    Почва: Този вид е много адаптивен към различни типове почви, включително солени и сухи почви.  

    Температура:  Обикновено предпочита топли температурни условия за оптимално развитие (20°C до 30°C). Минималната температура на издръжливост е около -10°C до -15°C. 

    Поливане: Издържа на периоди на суша и не изисква често поливане. Подходяща е суха и добре дренирана почва.

     Листа: Клонките са тънки, а листата са с люсповидна форма прилегнали към клона. 

     Цъфтеж: Цветовете са много дребни и розови на цвят с 4 тичинки събрани в гъсти класовидни съцветия разположени върху миналогодишните клонки. Периода на цъфтеж е през месец май и е с продължителност около 2 седмици.

     Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други опрашители, което го прави важно растение за екосистемата. Въпреки това няма подробна информация за стопанско значение на пчеларите. 

     Торене: Растението не изисква изключително обилно торене. Умереното добавяне на универсално течно торене през пролетта може да бъде полезно.

     Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне от 2 до 4 метра, в зависимост от условията на растеж.

     Височина на растението в разсадника: Около 50см.

     Съвети на градинаря:  Изключително подходящ е за укрепване на подвижни терени, свлачища и други подобни места. Друго негово предимство предпочитано от ландшафтите архитекти е издръжливостта от промишлено замърсяване.


Поляна