tenta

Ароматен нокът / Lonicera fragrantissima

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти през месеците февруари, март с ароматни, кремаво бели цветчета.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 1,5 - 2 метра.  Височина на растението в разсадника: Около 30см.  Съвети на градинаря: Поради силния си растеж и бързото възстановяване след резитба растението можете да го оформяте в различни геометрични фигури. Също така в периода на цъфтеж е силно посещаван от пчели. ..

3.00лв

Будлея (пеперуденият храст) / Buddleja Davidii "Pink Delight"

    Светлина:  Обича слънчеви и полусенчести (шарена сянка) места.      Температура:  Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна.      Поливане: Умерено поливане през летните месеци.      Цъфтеж: Цъфтят през юли - август с розови цветове, които имат пирамидална форма.      Посещаемост от пчели и други насекоми: По време на цъфтеж растението привлича изключително много пеперуди, както и медоносни пчели.      Торене: Само при необходимост може да се подхранва растението.      Височина на растението: Височина, която може да достигне е около 4- 5 метра.      Височина на растението в разсадника: Около 30-40см.      Съвети на градинаря:  Поради силния си и бърз растеж Будлеята подлежи на силна резитба и оформяне от ваша страна. ..

4.00лв

Бяла хортензия / Hydrangea arborescens

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При продължителни ниски температури от -25°С може да се наблюдават повреди по растенето.  Поливане: Умерено поливане през летните месеци. Растението понася и краткотрайни засушавания.   Цъфтеж: Цъфти през месец юни-юли с едри снежно бели цветове оформени на топка.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта, когато вегетацията започва (събуждане от зимен сън). Също така и по време на цъфтеж за по дълъг и продължителен ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 1 до 1,5 метра.  Височина на растението в разсадника: Около 40-50см.  Съвети на градинаря: Желателно е през пролетта да се отстранят старите и вече прецъфтели леторасти. По този начин се дава пространство на новите за по обилен цъфтеж. ..

4.00лв

Грапаволистна Калина / Viburnum rhytidophyllum

    Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка).     Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна.     Поливане: Умерено до обилно поливане през летните месеци.      Цъфтеж: Цъфти през май-юни с кремавобели цветчета събрани в съцветие.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Няма информация.      Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.      Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 4 -5 метра.      Височина на растението в разсадника:  От 40 до 50см. и 100см.       Съвети на градинаря: .....

4.50лв

Евонимус (нисък стелещ) / Euonymus fortunei - Emerald Gaiety

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Сухоустойчиво но въпреки това милейте през горещите летни месеци.   Цъфтеж:   Цветовете му са дребни и незначителни.  Торене: Развива се добре на бедни от хранителни вещества почва. Можете да подхранвате само по необходимост.   Височина на растението: Височина, която може да достигне е без да има конструкция, по която да се закрепва 20-30см.  Височина на растението в разсадника: ....  Съвети на градинаря: Растението е подходящо за бордюри, алпинеуми, цветни фигури и или, като почвопокривно. ..

2.50лв

Жълта "мъртва" коприва / Lamiastrum galeobdolon

Светлина: Обича  полу сенчести (шарена сянка) и сенчести места. Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено.  Цъфтеж: Цъфти през месеците април- май с жълти цветове.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 20-30см.  Височина на растението в разсадника: Около 10-15см.  Съвети на градинаря: Растението е непретенциозно, почвопокривно, което обича сенчести и полусенчести места. ..

2.00лв

Зимен жасмин / Jasminum nudiflorum

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и безпроблемно издържа до -20°С. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти през февруари-март с жълти цветове.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 2-3 метра.  Височина на растението в разсадника: Около 30-40см.  Съвети на градинаря:  Растението няма способността самостоятелно на се закрепва по огради и конструкции за това го оплетете или завържете по нея.   ..

3.00лв

Златна спирея / Spiraea japonica "Golden Princess"

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфтежа е през лятото в месеците юни – юли.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 1 метър.  Височина на растението в разсадника: Около 30см.  Съвети на градинаря: Растението е подходящо за нисък (бордюрен) жив плет, както и за оформяне на отделни фигури. Подлежи на силна резитба през пролетта и летните месеци. ..

2.50лв

Керия / Kerria japonica

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти през месец април-май с жълти цветчета големи около 5см. Понякога продължителността на цъфтеж може да продължи и през лятото.   Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 1,5 - 2 метра.  Височина на растението в разсадника: От 60 до 100см.  Съвети на градинаря:  ..

2.50лв

Китайски мехурник / Koelreuteria paniculata

    Светлина: Обича слънчеви места (директно слънчево греене).     Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна.      Поливане: Умерено поливане през горещите летните месеци, особено докато растенията са още малки.      Цъфтеж: Цъфти през месеците юни-юли с светложълти цветове с дължина около 40-50см       Посещаемост от пчели и други насекоми: Растението е силно медоносно, което отделя голямо количество нектар и прашец.       Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.      Височина на растението: Височина, която може да достигне е около 4-5 метра.    Височина на растението в разсадника: Около 50 см.      Съвети на градинаря: .....

5.00лв

Манджурска върба / Salix matsudana

Светлина: Обича слънчеви (директно слънце ) или полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Вирее на по влажни почви или леко засушени за това по ваша преценка спрямо мястото, което сте избрали.   Цъфтеж:   Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 10 метра.  Височина на растението в разсадника: Около 1,5 мерта .  Съвети на градинаря:  ..

10.00лв

Махония / Mahonia aquifolium

Светлина: Обича слънчеви и полусенчести (шарена сянка) места. Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци. Цъфтеж:  Цъфтежа е продължителен от април до май месец с жълти цветове в формата на грозд. След цъфтежа се образуват тъмно сини плодчета.  Торене: Само при необходимост може да се подхранва растението.  Височина на растението: Височина, която може да достигне е около 1- 3 метра. Височина на растението в разсадника: Около 30см. Съвети на градинаря:  Няма...

3.00лв

Нисък нокът / Lonicera pileata

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти през месец май с дребни жълтеникави цветчета.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 1,5 - 2 метра.  Височина на растението в разсадника: Около 30см.  Съвети на градинаря: Растението е подходящо за жив плет, както и за оформяне на отделни фигури. Подлежи на силна резитба през пролетта и летните месеци. ..

2.50лв

Орлов нокът "Червен свят" / Lonicera japonica “Red world”

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка), както защитени от течения.  Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При ниски отрицателни температури -12С -15С се наблюдава измръзване. През пролетта възстановява своите поражения.  Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж:  Цветовете са кремаво бели, а към края жълто-бели. Периода на цъфтеж е през май-юни.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 5 - 6 метра.  Височина на растението в разсадника:  +60см.  Съвети на градинаря: Орловия нокът, като лиановидно растение има нужда от някаква конструкция по която да се увива...

3.50лв

Орлов нокът / Lonicera japonica

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка), както защитени от течения.  Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При ниски отрицателни температури -12С -15С се наблюдава измръзване. През пролетта възстановява своите поражения.  Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж:  Цветовете са кремаво бели, а към края жълто-бели. Периода на цъфтеж е през май-юни.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 5 - 6 метра.  Височина на растението в разсадника:  от 30 до 60см.  Съвети на градинаря: Орловия нокът, като лиановидно растение има нужда от някаква конструкция по която да се увива...

3.50лв

Пираканта / Pyracantha atalantioides

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти през месец май с бели цветчета.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 1,5 - 2 метра.  Височина на растението в разсадника: От 20 до 50см.  Съвети на градинаря: Растението е подходящо за жив плет, както и за оформяне на отделни фигури. Подлежи на силна резитба през пролетта и летните месеци. ..

1.50лв

Плачеща върба / Salix babylonica

    Светлина:  Обича слънчеви места.     Температура:  Растението е студоустойчиво.     Поливане: Развива се бързо и добре на влажни почви, а при сухи рехаво и бавно.      Цъфтеж: Цъфти от края на април до началото на май.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Няма информация.      Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.      Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 10 - 12 метра.      Височина на растението в разсадника: Около 100см.      Съвети на градинаря:  При изсъхване на стари и големи дървета след отсичането им от кореновата система избиват множество издънки. Изрежете излишните и си оставете 1 до 2, като постепенно възстановите старото дърво...

5.00лв

Потентила / Potentilla fruticosa

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено до обилно поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти от май до септември с жълти цветове.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 1м.  Височина на растението в разсадника: Около 40см.   Съвети на градинаря: За да имате хубав и богат цъфтеж през пролетта изрежете старите и слаби клонки на растението. ..

2.00лв

Спирея "Антъни" / Spiraea japonica "Anthony Waterer"

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфтежа е през лятото в месеците юни – юли.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 1 метър.  Височина на растението в разсадника: Около 30см.  Съвети на градинаря: Подлежи на силна резитба през пролетта и летните месеци. ..

2.50лв

Спирея Дъглас / Spiraea douglasii

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж:  Съцветието е розово на цвят с пирамидална форма, а периода на цъфтеж е през юни-юли  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 1,5 - 2 метра.  Височина на растението в разсадника:  от 30 до 60см.  Съвети на градинаря: Подлежи на силна резитба през пролетта и летните месеци..

2.50лв

Тамарикс (Четиритичинкова Ракитовица) / Tamarix tetrandra

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти през месец май с многобройни бледо розови цветчета.   Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 2-4 метра.   Височина на растението в разсадника: Около 30-60см.  Съвети на градинаря: Растението можете да го оформяте, като дърво или храст. ..

3.50лв

Тръстикова трева / Phalaris arundinacea

Светлина: Обича сенчести и полусенчести места (шарена сянка). Температура: Видът е зимоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна, като многогодишно растение . Поливане: Растението се развива много добре на влажни и много влажни почви за това допълнително поливане не е необходимо. При сухи почви при необходимост в горещите летни месеци за да се поддържа кореновата система свежа.   Цъфтеж: Цъфти през лятото, като цветовете не са впечатляващи, както листата, които го открояват.   Торене: Тръстиковата трева се развива много добре на всякакъв вид почви дори и лоши. За това не е необходимо да се подхранва с каквито и да е било торове.   Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 40-60см, а по време на цъфтежа около 1метър.   Височина на растението в разсадника: В зависимост от сезона височината е различна. През пролетните и летни месеци 30-40см., а през зимата около 10-20см.  Съвети на градинаря: В края на вегетационния сезон (през есента) изрежете на височина около 10см растението. През пролетта ще избият нови и свежи листа. ..

2.00лв

Чашковидна звъника / Hypericum calycinum

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти през месец юни с едри жълтеникави цветчета.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 30-40см.  Височина на растението в разсадника: От 10 до 30см.  Съвети на градинаря: Растението е подходящо за алпинеуми и бордюри. ..

2.50лв

Червен дъб / Quercus rubra

     Светлина:  Растението е силно светлолюбиво и може да бъде изложено на директна слънчева светлина.       Температура: То е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна.       Поливане: В млада възраст, докато направят стабилна и добре развита коренова система поливайте умерено в горещите летни месеци. Червения дъб не обича заблатяване на почвата около него. За това трябва да е добре отцедлива.        Цъфтеж: Цъфти през пролетта (месец май)с дълги висящи реси.        Торене:  Обича богати на хранителни вещества почви. За това ако е нужно на пролет по време на активната вегетация можете да го подхранвате с комбинирана тор.        Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 20-25 метра.     Височина на растението в разсадника:  Около 30-50 см. и 100см.       Съвети на градинаря: .....

3.00лв

Вайгела / Weigela japonica

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка).Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна.Поливане: Умерено поливане през летните месеци. Цъфтеж: Цъфти през пролетта май-юни Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете. Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 2-3 метра. Височина на растението в разсадника: Около 20-30см. Съвети на градинаря: Растението е подходящо за оформяне на отделни фигури. Подлежи на силна резитбa. ..

3.50лв

Форзиция / Forsythia intermedia

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка).Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна.Поливане: Умерено поливане през летните месеци. Цъфтеж: Цъфти разно през пролетта (март-април) преди да се разлисти. Продължителността на цъфтеж е около месец, а цветовете са жълти събрани в снопче 2-3 на брой. Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете. Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 2-3 метра. Височина на растението в разсадника: Около 20-30см. Съвети на градинаря: Растението е подходящо за оформяне на отделни фигури. Подлежи на силна резитба през пролетта и летните месеци. ..

2.00лв

Показани 1 от 26 | 26 (1 Страници)
Поляна