tenta

Будлея (пеперуденият храст) / Buddleja Davidii "Pink Delight"

    Светлина:  Обича слънчеви и полусенчести (шарена сянка) места.      Температура:  Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна.      Поливане: Умерено поливане през летните месеци.      Цъфтеж: Цъфтят през юли - август с розови цветове, които имат пирамидална форма.      Посещаемост от пчели и други насекоми: По време на цъфтеж растението привлича изключително много пеперуди, както и медоносни пчели.      Торене: Само при необходимост може да се подхранва растението.      Височина на растението: Височина, която може да достигне е около 4- 5 метра.      Височина на растението в разсадника: Около 30-40см.      Съвети на градинаря:  Поради силния си и бърз растеж Будлеята подлежи на силна резитба и оформяне от ваша страна. ..

4.00лв

Златна спирея / Spiraea japonica "Golden Princess"

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфтежа е през лятото в месеците юни – юли.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 1 метър.  Височина на растението в разсадника: Около 30см.  Съвети на градинаря: Растението е подходящо за нисък (бордюрен) жив плет, както и за оформяне на отделни фигури. Подлежи на силна резитба през пролетта и летните месеци. ..

2.50лв

Китайски мехурник / Koelreuteria paniculata

    Светлина: Обича слънчеви места (директно слънчево греене).     Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна.      Поливане: Умерено поливане през горещите летните месеци, особено докато растенията са още малки.      Цъфтеж: Цъфти през месеците юни-юли с светложълти цветове с дължина около 40-50см       Посещаемост от пчели и други насекоми: Растението е силно медоносно, което отделя голямо количество нектар и прашец.       Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.      Височина на растението: Височина, която може да достигне е около 4-5 метра.    Височина на растението в разсадника: Около 50 см.      Съвети на градинаря: .....

5.00лв

Орлов нокът "Червен свят" / Lonicera japonica “Red world”

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка), както защитени от течения.  Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При ниски отрицателни температури -12С -15С се наблюдава измръзване. През пролетта възстановява своите поражения.  Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж:  Цветовете са кремаво бели, а към края жълто-бели. Периода на цъфтеж е през май-юни.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 5 - 6 метра.  Височина на растението в разсадника:  +60см.  Съвети на градинаря: Орловия нокът, като лиановидно растение има нужда от някаква конструкция по която да се увива...

3.50лв

Орлов нокът / Lonicera japonica

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка), както защитени от течения.  Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При ниски отрицателни температури -12С -15С се наблюдава измръзване. През пролетта възстановява своите поражения.  Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж:  Цветовете са кремаво бели, а към края жълто-бели. Периода на цъфтеж е през май-юни.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 5 - 6 метра.  Височина на растението в разсадника:  от 30 до 60см.  Съвети на градинаря: Орловия нокът, като лиановидно растение има нужда от някаква конструкция по която да се увива...

3.50лв

Потентила / Potentilla fruticosa

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено до обилно поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти от май до септември с жълти цветове.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 1м.  Височина на растението в разсадника: Около 40см.   Съвети на градинаря: За да имате хубав и богат цъфтеж през пролетта изрежете старите и слаби клонки на растението. ..

2.00лв

Спирея "Антъни" / Spiraea japonica "Anthony Waterer"

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфтежа е през лятото в месеците юни – юли.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 1 метър.  Височина на растението в разсадника: Около 30см.  Съвети на градинаря: Подлежи на силна резитба през пролетта и летните месеци. ..

2.50лв

Спирея Дъглас / Spiraea douglasii

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж:  Съцветието е розово на цвят с пирамидална форма, а периода на цъфтеж е през юни-юли  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 1,5 - 2 метра.  Височина на растението в разсадника:  от 30 до 60см.  Съвети на градинаря: Подлежи на силна резитба през пролетта и летните месеци..

2.50лв

Чашковидна звъника / Hypericum calycinum

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти през месец юни с едри жълтеникави цветчета.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 30-40см.  Височина на растението в разсадника: От 10 до 30см.  Съвети на градинаря: Растението е подходящо за алпинеуми и бордюри. ..

2.50лв

Показани 1 от 9 | 9 (1 Страници)