tenta

Бръшлян (пъстролистен) / Hedera helix Glacier

Светлина: Обича слънчеви и полусенчести (шарена сянка) места. Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При продължителни температури от -30°C се наблюдават поражения. Поливане: Умерено поливане през летните месеци. Цъфтеж: Растението е вечно зелено и не цъфти.   Торене: Не се налага да се подхранва растението.  Височина на растението: Височина (дължина), която може да достигне е около 4- 5 метра. Височина на растението в разсадника: Около 30см. Съвети на градинаря:  Бръшляна се използва, като почвопокривно или катерливо растение. ..

2.50лв

Евонимус (нисък стелещ) / Euonymus fortunei - Emerald Gaiety

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Сухоустойчиво но въпреки това милейте през горещите летни месеци.   Цъфтеж:   Цветовете му са дребни и незначителни.  Торене: Развива се добре на бедни от хранителни вещества почва. Можете да подхранвате само по необходимост.   Височина на растението: Височина, която може да достигне е без да има конструкция, по която да се закрепва 20-30см.  Височина на растението в разсадника: ....  Съвети на градинаря: Растението е подходящо за бордюри, алпинеуми, цветни фигури и или, като почвопокривно. ..

2.50лв

Жълта "мъртва" коприва / Lamiastrum galeobdolon

Светлина: Обича  полу сенчести (шарена сянка) и сенчести места. Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено.  Цъфтеж: Цъфти през месеците април- май с жълти цветове.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 20-30см.  Височина на растението в разсадника: Около 10-15см.  Съвети на градинаря: Растението е непретенциозно, почвопокривно, което обича сенчести и полусенчести места. ..

2.00лв

Нисък нокът / Lonicera pileata

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти през месец май с дребни жълтеникави цветчета.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 1,5 - 2 метра.  Височина на растението в разсадника: Около 30см.  Съвети на градинаря: Растението е подходящо за жив плет, както и за оформяне на отделни фигури. Подлежи на силна резитба през пролетта и летните месеци. ..

2.50лв

Тръстикова трева / Phalaris arundinacea

Светлина: Обича сенчести и полусенчести места (шарена сянка). Температура: Видът е зимоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна, като многогодишно растение . Поливане: Растението се развива много добре на влажни и много влажни почви за това допълнително поливане не е необходимо. При сухи почви при необходимост в горещите летни месеци за да се поддържа кореновата система свежа.   Цъфтеж: Цъфти през лятото, като цветовете не са впечатляващи, както листата, които го открояват.   Торене: Тръстиковата трева се развива много добре на всякакъв вид почви дори и лоши. За това не е необходимо да се подхранва с каквито и да е било торове.   Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 40-60см, а по време на цъфтежа около 1метър.   Височина на растението в разсадника: В зависимост от сезона височината е различна. През пролетните и летни месеци 30-40см., а през зимата около 10-20см.  Съвети на градинаря: В края на вегетационния сезон (през есента) изрежете на височина около 10см растението. През пролетта ще избият нови и свежи листа. ..

2.00лв

Чашковидна звъника / Hypericum calycinum

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти през месец юни с едри жълтеникави цветчета.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 30-40см.  Височина на растението в разсадника: От 10 до 30см.  Съвети на градинаря: Растението е подходящо за алпинеуми и бордюри. ..

2.50лв

Показани 1 от 6 | 6 (1 Страници)
Поляна