tenta

Бръшлян (пъстролистен) / Hedera helix Glacier

   Наименование / Семейство:  Пъстролистен бръшлян (Hedera helix Glacier) / Бръшлянови (Araliaceae)     Светлина:  Предпочита умерено слънце до лека полусянка. При директно слтнчево греене може да се развива добре в определени части от деня. За предпочитане е това да са сутрин или привечер, когато слънцето не е толкова жарко (изгарящо). Ако листата започнат да пожълтеят или да изгарят, това може да бъде индикация, че мястото получава прекалено много слънце, и може би трябва да се премести или изкуствено да засенчите.      Почва: Може да расте в различни почвени условия но изисква добре дренирана, влажна почва.       Температура:  Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При продължителни температури от -30°C се наблюдават поражения.     Поливане: Поддържайте умерена влажност в почвата. Поливайте, когато горният слой на почвата изсъхне, избягвайки прекомерната влага, която може да доведе до коренова гнилост.      Листа: Листата са трилистни с гладка и блестяща форма с ръбести краища. Разположени са един след друг в посока на дължината на стъблото. Цветовете са зелени, а петната върху тях са кремаво-бели. Кремаво-белите петна са неравномерно разпределени върху повърхността на листата, придавайки им характерен и декоративен външен вид.      Цъфтеж: Цветовете н..

2.00лв 2.50лв

Евонимус (нисък стелещ) / Euonymus fortunei - Emerald Gaiety

   Наименование / Семейство:  Евонимус (нисък стелещ) (Euonymus  fortunei - Emerald Gaiety) / Чашкодрянови (Celastraceae)     Светлина:  Предпочита места с полуслънчева до пълна слънчева светлина. Този храст е адаптивен и може да се развива добре в разнообразни условия на светлина.      Почва: Растението е достатъчно адаптивно и може да расте в различни почвени условия. Предпочита добре дренирана почва.       Температура:  Устойчиво на различни температурни условия и може да се отглежда в цялата страна.     Поливане: Растението обича влажна почва, но същевременно издържа на периоди на лека суша.      Листа: Листата са с ярка бяла окраска по ръбовете и централната част, което придава характерен контраст.      Цъфтеж: Рядко цъфти и обикновено не привлича много внимание с цветовете си.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Посещаемостта от пчели и други насекоми не са основен източник на нектар.      Торене: Редовно торене по време на периода на активен растеж (пролетта и лятото) може да бъде полезно. Използвайте универсален тор за зелени растения.      Височина на растението: Височина, която може да достигне е 20-30см.      Височина на растени..

2.50лв

Жълта "мъртва" коприва / Lamiastrum galeobdolon

   Наименование / Семейство:  Жълта "мъртва" коприва, Жълта Звезда, Ламиум, (Lamiastrum galeobdolon) / Устноцветни (Lamiaceae)     Светлина:  Обича полу сенчести (шарена сянка) и сенчести места. Може да расте успешно и на места слънчеви условия.     Почва: Растението предпочита добре дренирана почва, богата на хумус.      Температура:  Достатъчно устойчиво на различни температурни условия. То е подходящо за умерените и хладни зони.     Поливане: Растението може да издържа периоди на лека суша. Въпреки това поливайте умерено през летните месеци.      Листа: Листата са широкояйцевидни със сърцевидна основа и назъбен ръб.      Цъфтеж: През пролетта и раното лято (април- май), произвежда атрактивни, жълти цветове, които обогатяват визията на растението.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете на растението привличат пчели и други насекоми, което може да допринесе за биологичната разнообразност на вашата градината. Не е известно, като медоносно растение.      Торене: Редовно торене през периода на активен растеж може да бъде полезно. Използвайте универсален тор за цветя.      Височина на растението: Обикновено достига височина около 30 см.     ..

2.00лв

Орлов нокът "Червен свят" / Lonicera japonica “Red world”

   Наименование / Семейство:  Орлов нокът "Червен свят",Японски орлов нокът, Лоницера (Lonicera japonica “Red world”) / Луличкови или още срещани, като Бъзои (Caprifoliaceae).     Светлина:  Въпреки, че може да расте в частична сянка, по-добри резултати се постигат при достатъчно слънчево греене.     Почва: Може да се развива успешно в различни типове почви, но е важно да се избягва задържането на вода.     Температура:  Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При ниски отрицателни температури -12С -15С се наблюдава измръзване. През пролетта възстановява своите поражения.      Поливане: Растението изисква умерено поливане без да има прекомерно задържане на вода      Листа:  Листата имат яйцевидна форма, като младите са окосмени от двете страни, а в последствие отгоре окосмяването изчезва.       Цъфтеж: Цветовете са разположени в основата на листната дръжка, дълги около 3-4см наподобяващо „орлови нокти“ Периода на цъфтеж е през месец май – юни с червено-бели цветове.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Привлича пчели и други опрашители със своите цветове и сладък аромат, което го прави полезно за екосистемата на градината.      Торене: Препоръчително е да се използва унив..

3.50лв

Орлов нокът / Lonicera japonica

   Наименование / Семейство:  Орлов нокът, Японски орлов нокът, Лоницера (Lonicera japonica) / Луличкови или още срещани, като Бъзои (Caprifoliaceae).     Светлина:  Въпреки, че може да расте в частична сянка, по-добри резултати се постигат при достатъчно слънчево греене.     Почва: Може да се развива успешно в различни типове почви, но е важно да се избягва задържането на вода.     Температура:  Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При ниски отрицателни температури -12С -15С се наблюдава измръзване. През пролетта възстановява своите поражения.      Поливане: Растението изисква умерено поливане без да има прекомерно задържане на вода      Листа:  Листата имат яйцевидна форма, като младите са окосмени от двете страни, а в последствие отгоре окосмяването изчезва.       Цъфтеж: Цветовете са разположени в основата на листната дръжка, дълги около 3-4см наподобяващо „орлови нокти“ Периода на цъфтеж е през месец май – юни с кремаво-бели цветове.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Привлича пчели и други опрашители със своите цветове и сладък аромат, което го прави полезно за екосистемата на градината.      Торене: Препоръчително е да се използва универсална тор през про..

3.50лв

Тръстикова трева / Phalaris arundinacea

   Наименование / Семейство:  Тръстикова трева, Речна тръстикова трева, Тръстиковидна канарска трева, Бамбукова тръстикова трева, (Phalaris arundinacea) / Житни (Poaceae)     Светлина:  Предпочита умерена до ярка слънчева светлина. Справя добре на открити места, където получава достатъчно светлина за растежа си, но е способно да се адаптира към условия с по-ограничена слънчева светлина.     Почва: Предпочита влажни почви и често се среща в блатисти и влажни области.     Температура:  Устойчиво към умерени и хладни климатични условия.     Поливане: Предпочита влажни условия и редовно поливане. При сериозна липса на влага надземната част на растението изсъхва, а кореновата система влиза в летаргия, до възстановяване на водния баланс.      Листа: Листата са линейни и плоски с характерния зелено-бял външен вид.      Цъфтеж: Цъфти през лятото в компактни класове, които не са впечатляващи със своя външен вид, докато листата на растението са изключително красиви и го открояват.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други опрашители, което ги прави полезни за екосистемата.      Торене: Растението е склонно към растеж в богати почви и обикновено не изисква интензивно торене. &nb..

2.00лв

Показани 1 от 6 | 6 (1 Страници)
Поляна