tenta

Ароматен нокът / Lonicera fragrantissima

   Наименование / Семейство:  Ароматен нокът, Зимният жасмин, Ароматен жасмин (Lonicera fragrantissima) / Луличкови (Caprifoliaceae)     Светлина:  Предпочита слънчеви или полуслънчеви места, но може да расте и на места с лека полусянка.     Почва: Растението може да се развива на различни типове почви, които да са добре дренирани.       Температура:  Зимен жасмин е зимоустойчив и се отглежда успешно в цялата страна..     Поливане: Предпочита умерено до редовно поливане. Растението обикновено не търпи и прекомерните количества вода. По време на сушни периоди или през първите години след засаждане, осигурете достатъчно вода за кореновата система.       Листа: Листата са широко-яйцевидни по форма. От горе на листа са тъмнозелени и голи, а от долу синкавозелени с окосмена централната жилка.       Цъфтеж: Известен със своите ароматни кремаво бели цветове, които се появяват през зимата и ранната пролет (февруари-март), когато много други растения не цъфтят.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Нектарът му превлича медоносните пчели и други насекоми, а силния му аромат е използван в парфюмерията.       Торене: Обикновено не изисква интензивно торене, умерените дози универсален тор за ..

3.00лв 4.00лв

Будлея (пеперуденият храст) / Buddleja Davidii "Pink Delight"

   Наименование / Семейство: Будлея, Пеперуденият храст,  Летният люляк (Buddleja davidii "Pink Delight") / Живеничеви (Scrophulariaceae).     Светлина:  Изисква слънчеви места за оптимално цъфтеже. Може да търпи лека полусянка, но по-добре се развива при добро осветление.     Почва: Предпочита добре дренирана и плодородна почва. Може да се отглежда в различни почвени условия, но предпочита леко кисело рН на почвата.      Температура:  Растението е устойчиво и може да расте в различни климатични условия.     Поливане: Умерено поливане е подходящо. Устойчиво на краткотрайни периоди на засушаване.      Листа: Листата са сивозелени и дълги, обикновено със седефени отблясъци, което придава допълнителен декоративен ефект.      Цъфтеж: Будлеята произвежда изобилие от ароматни, розови цветове, които привличат пеперуди и други насекоми. Цъфтежът обикновено се наблюдава през летните и ранните есенни месеци.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Тя е популярна сред пчелите, пеперудите и другите насекоми, които я посещават редовно и я правят ценно растение за привличане на полезни насекоми в градината.      Торене: Приложете универсално течно торене през пролетта и лятото. Разгледайте торове, богати на фосфор, за да насърчите богатия ..

4.00лв

Грапаволистна Калина / Viburnum rhytidophyllum

   Наименование / Семейство:  Грапаволистна Калина, Набръчканолистна Калина (Viburnum rhytidophyllum) / Луличкови или наричани още Бъзови (Caprifoliaceae)     Светлина:  Предпочита пълно слънце до полу-сянка (шарена сянка). В добри условия за растеж може да търпи лека сянка.     Почва: Растението е доста адаптивно и може да расте в различни почвени типове. Предпочита добре дренирана, влажна почва, но е устойчиво и към по-сухи условия.      Температура:  Растението е зимоустойчив вид, който при температура от -20°С няма поражения върху него. Въпреки това е желателно да е защитен от въздушни течения.     Поливане: Обича редовно поливане, особено по време на сухи периоди.      Листа: Листата са големи, кожести, широколанцетни. Отгоре е тъмнозелени и набръчкани, а отдолу са бледозелени с изпъкнали жили и силно окосмени. Дължината на листа е около 18-20см.      Цъфтеж: Цъфти през май-юни с кремавобели цветчета събрани в съцветие.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други насекоми. Няма подробна информация дали има стопанско значение за пчеларите.        Торене: Редовно торене през периода на активен растеж (пролетта и лятото) може да бъде полезно. Използвайте подходящ тор за..

4.50лв

Лавандула / Lavandula officinalis

   Наименование / Семейство:  Лавандула (Lavandula officinalis или Lavandula angustifolia) / Устноцветни (Lamiaceae)    Светлина:  Лавандулата предпочита директно слънце и се развива най-добре при добре осветени места.     Почва: Почвата трябва да бъде добре дренирана, позволявайки излишната вода да се оттича, за да се избегне задушаване на корените на растението. Ако сте в регион (а и да не сте) с по тежки по механичен състав почив редовно окопавайте около него. По този начин спомагате за подобряване на отцедливоста на почвата и предотвратяване на корените да изгният.      Температура:  Лавандулата е устойчива на топло време и предпочита сухи, топли климатични условия.     Поливане:  Растението се нуждае от умерено поливане и не трае добре в преовлажнена почва.      Листа: Листата са сиво-зелени, ланцетни и обсипани с дребни власинки, които придават характерния им сивкав оттенък.      Цъфтеж: Лавандулата произвежда красиви класове от ароматни цветове в нюанси от лилаво и синьо. Цъфти през летните месеци.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Лавандулата е известна с медоносните си свойства. Цветовете й съдържат нектар, който привлича пчели и други опрашители. Медът, произведен от лавандулата, е популярен със своя характерен вкус и аромат.    &n..

2.50лв

Махония / Mahonia aquifolium

   Наименование / Семейство:  Махония, Орегонско грозде (Mahonia aquifolium) / Киселотрънови (Berberidaceae)      Светлина:  Този вид предпочита полусянка до пълно слънце. Може да расте успешно под дървета или в сянка, като същевременно постига добър растеж на открито слънце.     Почва: Предпочита влажна, но добре дренирана почва. Той може да бъде отглеждан в различни типове почви, включително кисели и неутрални почви.     Температура:  Вечнозеленият храст е устойчив на различни климатични условия, включително умерени и студени температури. Може да се отглежда в цялата страна.      Поливане: Редовното поливане е необходимо, особено през сухи периоди. Почвата трябва да се поддържа влажна, но да се избягва преувлажняването.      Листа: Листата на Махонията са кожени, блестящи и имат характерна яйцевидна или удължено яйцевидна форма, а по периферията са бодливо назъбени. През есенно-зимния период листата са с червеникаво-кафяво оцветяване, с настъпването на пролетта възстановяват зеления си цвят. Така те придават на растението атрактивен визуален вид през цялата година.      Цъфтеж: Цъфти през пролетта (април-май), с ярки жълти цветове, събрани в изправени гроздове. Цъфтежът предоставя допълнителен елемент на декоративността на растението.      ..

3.00лв

Нисък нокът / Lonicera pileata

   Наименование / Семейство:  Нисък нокът (Lonicera pileata) / Луличкови (Caprifoliaceae)     Светлина:  Този храст предпочита обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка).     Почва: Може да се адаптира към различни типове почви. Въпреки това предпочита добре дренирана почва с нормална до леко кисела реакция (рН).     Температура:  Растението е устойчиво на различни климатични условия, включително умерени и студени температури, с което може да се отглежда в цялата страна.     Поливане: Почвата трябва да се поддържа влажна, но не преувлажнена. Полива се умерено.      Листа: Листата са вечнозелени, със светло и тъмно зелени оттенъци, което предоставя на растението декоративен вид през цялата година.      Цъфтеж: През пролетта, може да произвежда малки, ароматни цветчета, които обикновено са бели или кремави.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Цветовете привличат пчели и други полезни насекоми.      Торене: Редовното торене през периода на активен растеж с балансиран универсален тор е препоръчително.      Височина на растението: Обикновено достига височина от 60 до 90 см, като може да бъде контролиран и оформян за постигане на желаната форма и височина.    &..

2.50лв

Пираканта / Pyracantha atalantioides

   Наименование / Семейство:  Пираканта (Pyracantha atalantioides) / Розоцветни (Rosaceae)     Светлина:  Добре се развива на слънчеви или полуслънчеви места.     Почва: Адаптивен към различни типове почви, но предпочита добре дренирани, с лека киселинност.     Температура:  Устойчив на различни климатични условия и може да се отглежда в цялата страна.     Поливане: Умерено поливане след засаждане, след което растението става устойчиво на суша.      Листа: Вечнозелени храст с едри, блестящи и с тъмно зелен листа, които придават на растението привлекателен външен вид през цялата година.       Цъфтеж: Цветовете са бели и много ароматни.      Посещаемост от пчели и други насекоми: Пролетни цветове образуват богата цветна корона, която привлича пчели и други насекоми.      Торене: Пролетта е подходящ период за торене подпомага здравия растеж и обилието на цветя и плодове.      Височина на растението: Може да достигне височина от 2 до 4 метра, в зависимост от условията на отглеждане и регулиране на растежа.      Височина на растението в разсадника: Около 30см.      Съвети на градинаря:  Растението е подходящо за жив плет, както и за оформян..

1.50лв

Показани 1 от 7 | 7 (1 Страници)
Поляна