tenta

Бяла хортензия / Hydrangea arborescens

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. При продължителни ниски температури от -25°С може да се наблюдават повреди по растенето.  Поливане: Умерено поливане през летните месеци. Растението понася и краткотрайни засушавания.   Цъфтеж: Цъфти през месец юни-юли с едри снежно бели цветове оформени на топка.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта, когато вегетацията започва (събуждане от зимен сън). Също така и по време на цъфтеж за по дълъг и продължителен ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 1 до 1,5 метра.  Височина на растението в разсадника: Около 40-50см.  Съвети на градинаря: Желателно е през пролетта да се отстранят старите и вече прецъфтели леторасти. По този начин се дава пространство на новите за по обилен цъфтеж. ..

4.00лв

Дрян Жълтолистен / Cornus alba "gouchaultii"

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти през месец май - юни с кремаво бели цветове.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 1,5 до 2 метра.  Височина на растението в разсадника: Около 30см.  Съвети на градинаря: Растението търпи силна резитба, с което можете да го оформяте в различни геометрични фигури. ..

6.00лв

Дрян Пъстролистен / Cornus alba "elegantissima"

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти през месец май - юни с кремаво бели цветове.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 1,5 до 2 метра.  Височина на растението в разсадника: Около 30см.  Съвети на градинаря: Растението търпи силна резитба, с което можете да го оформяте в различни геометрични фигури. ..

6.00лв

Златна спирея / Spiraea japonica "Golden Princess"

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфтежа е през лятото в месеците юни – юли.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 1 метър.  Височина на растението в разсадника: Около 30см.  Съвети на градинаря: Растението е подходящо за нисък (бордюрен) жив плет, както и за оформяне на отделни фигури. Подлежи на силна резитба през пролетта и летните месеци. ..

2.50лв

Керия / Kerria japonica

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти през месец април-май с жълти цветчета големи около 5см. Понякога продължителността на цъфтеж може да продължи и през лятото.   Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 1,5 - 2 метра.  Височина на растението в разсадника: От 60 до 100см.  Съвети на градинаря:  ..

2.50лв

Потентила / Potentilla fruticosa

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено до обилно поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти от май до септември с жълти цветове.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 1м.  Височина на растението в разсадника: Около 40см.   Съвети на градинаря: За да имате хубав и богат цъфтеж през пролетта изрежете старите и слаби клонки на растението. ..

2.00лв

Спирея "Антъни" / Spiraea japonica "Anthony Waterer"

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфтежа е през лятото в месеците юни – юли.  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 1 метър.  Височина на растението в разсадника: Около 30см.  Съвети на градинаря: Подлежи на силна резитба през пролетта и летните месеци. ..

2.50лв

Спирея Дъглас / Spiraea douglasii

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж:  Съцветието е розово на цвят с пирамидална форма, а периода на цъфтеж е през юни-юли  Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е 1,5 - 2 метра.  Височина на растението в разсадника:  от 30 до 60см.  Съвети на градинаря: Подлежи на силна резитба през пролетта и летните месеци..

2.50лв

Тамарикс (Четиритичинкова Ракитовица) / Tamarix tetrandra

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка). Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна. Поливане: Умерено поливане през летните месеци.  Цъфтеж: Цъфти през месец май с многобройни бледо розови цветчета.   Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете.  Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 2-4 метра.   Височина на растението в разсадника: Около 30-60см.  Съвети на градинаря: Растението можете да го оформяте, като дърво или храст. ..

3.50лв

Вайгела / Weigela japonica

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка).Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна.Поливане: Умерено поливане през летните месеци. Цъфтеж: Цъфти през пролетта май-юни Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете. Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 2-3 метра. Височина на растението в разсадника: Около 20-30см. Съвети на градинаря: Растението е подходящо за оформяне на отделни фигури. Подлежи на силна резитбa. ..

3.50лв

Форзиция / Forsythia intermedia

Светлина: Обича слънчеви и полу сенчести места (шарена сянка).Температура: Растението е студоустойчиво и може да се отглежда в цялата страна.Поливане: Умерено поливане през летните месеци. Цъфтеж: Цъфти разно през пролетта (март-април) преди да се разлисти. Продължителността на цъфтеж е около месец, а цветовете са жълти събрани в снопче 2-3 на брой. Торене: Можете да го подхраните през пролетта ако желаете. Височина на растението: Оптималната височина, която може да достигне е около 2-3 метра. Височина на растението в разсадника: Около 20-30см. Съвети на градинаря: Растението е подходящо за оформяне на отделни фигури. Подлежи на силна резитба през пролетта и летните месеци. ..

2.00лв

Показани 1 от 11 | 11 (1 Страници)
Поляна