Описание: Кокоса е едно изключително красиво растение, което произлиза от Централна и Южна Америка. То е от семейство Палмови (Arecaceae). Съществуват много разновидности от палми. Те могат да достигнат до 20 метра височина. Листата му могат да достигнат 3-4 метра. Това растение е изключително трудно за отглеждане в домашни условиа. Трудностите които можете да имате са късия ден през зимния период, сухия въздух, ниските температури и др. Растението расте бавно в домашни условия, може да достигна 2-3 метра височина.

Грижи: Кокосa обича да е на силно осветено място но да не е оставено от директна слънчева светлина. Оптималната температура за него през летните месеци е в рамките на 20-25°С. А през зимата минималната около 18°С. Поливайте растението обилно с вода през летните месеци, а през зимата по рядко. Необходимо е редовно да му се оросяват листата. Кокоса не понася сухия въздух, ако листата започват да покафеняват това най-вероятно е ниската влажност в помещението. Можете да подхранвате растението 2 пъти месечно през летните месеци, а през зимните 1 път в месеца. Присаждането на Кокоса става само, когато е наложително. Внимавайте трябва добре да дренирате саксията все пак не бива да има задържане на вода в нея.

Размножаване: Кокоса се размножава чрез семена. Най подходящото време за засаждане е през пролетта когато, температурата е около 20-25°С и има висока влажност на въздуха. Кака се размножава Кокоса? Вземете един кокосов орех с черупката. Засаждате го в подходящ съд като го оставете на половина в почвата. Подържайте редовно влажната почва. Ако се подържа редовно влажна почва Кокоса ще поникне за около 2-3 месеца.

Share on Twitter RSS

Няма други теми