Описание: Бувардията е вечно зелено храстче, което носи името на своя откривател Шарл Бувар. Неговия произход е от централна Америка, (Мексико). Тя може да достигне на височина около 60-70см. Листата са му тъмно зелени с яйцевидна форма. Растението цъфти от лятото почти до декември месец. Цветовете са му бели, розови или червени.

Грижи: Бувардията е растение, което обича да е на ярко осветено място но да не е изложено на пряка слънчева светлина. Оптималната температура за развитие през лятото е в границите между 18-25°С. А през зимните месеци да е желателно да е на по прохладно място с температура 12-15°С. През пролетта и лятото поливайте обилно растението, а през периода на покой (зимата) намалете поливането, като оставяте горния почвен слой в саксията леко влажен. Оросявайте редовно листата му защото обича висока въздушна влажност. Също така можете да го подхранвате веднъж на 2 седмици през пролетта и лятото. Цветовете на Бувардията се образуват само на млади 1-2 годишни клонки затова след, като прецъфтят се извършва резитба за стимулиране на цветоносни клончета. Растението се присажда само при необходимост през пролетта. Новата саксия трябва да е с 1 до 2 номера по голяма от предходната.

Размножаване: Бувардията се размножава чрез стъблени резници.

Размножаването чрез резници се осъществява, когато правите резитба на растението. отрязаните клонки се потапят във вода докато не пуснат адвентивните коренчета. След това се засажда в саксия с почва и се пензира връхчето на растението. презирането е необходимо за да се появят нови клонки, от които растението ще цъфне.